Najdi forum

Pozdravljeni!
Z orhidejami nimam veliko izkušenj, zato imam vprašanje. Slišala sem, da je po cvetenju potrebno odrezati “palico” na kateri so bili cveti. Ali je to res? Ali se jo odreže čisto spodaj, ali je treba pustiti par kolen?

Še kakšen nasvet bi mi prav prišel!

Lep dan še naprej!

Hvala!

udb

Kot sem jaz prebrala v knjigi moraš nad tretjo zarezo ( koleno ) gledano od listov vejico odrezati. Je pa res, da je moja svakinja ni nič odrezala, pa ji je vseeno iz prvega kolena pognala nova vejica in ji spet lepo cveti.
Tudi sama imam doma dve in moram rečt, da mi enkratno delata…. Strah me pa je, ker ko bosta odcveteli jih moram presadit…. pa ne vem, kako bo potem. Kajti ta zemlja ki jo kupiš v trgovini ( za orhideje ) se mi zdi, da ni v redu. Moji mami je po presaditvi v roku 1 tedna dobesedno zgnila. Prej pa ni bil problem … tudi zalivala je kot običajno.

Tako da če je katera velika vsevednica o orhidejah …. bi tudi sama lepo prosila, kako pri presajanju….

Jst mam doma trenutn 4 orhideje. Iz izkušenj bi odsvetovala kakršno koli rezanje stebla (samo odstraniš odcvetele cvetove). Tudi jst sem pri eni odrezala, kot je opisala pasionka, pa se mi je steblo pol celo posušilo. Sedaj pa pri drugi orhideji nisem nič odrezala in mi je po tem, ko so vsi cvetovi odpadli, začelo novo steblo poganjat. Polno popkov! se veselim.

Pozdravljeni!

Na temo orhidej sem napisala že kar nekaj postov. Uporabite iskalnik in našli boste veliko uporabnega.

Lep pozdrav

Tudi sama sem malce prebrskala. … veliko o vzgoji vseh vrst rož posebej orhidej najdete na http://www.rastline.com.

Uživajte, kot sem tudi sama ob prebiranju foruma!

New Report

Close