Najdi forum

Meni pa se pri orhidejah dogaja, da se listi začnejo sušiti.najprej ovenejo, čisto mehki postanejo, nato propad.Kakšen nasvet.
Hvala

Preveč zalivanja, rastlina ima gnile korenine!

Če imete tako rastlino jo, presadite, odstranite vso gnilobo, napršite s fungicidom in dajte v nov substrat. Nekaj dni rahlo!!! zalivajte s fungicidom.

Lp,

Aleksandra

Orhideje je potrebno zalivati le 1x na teden, približno z deci postane vode. Vso odvečno vodo je potrebno odliti, tako da lonček nikoli ne stoji v vodi. Pomembno za orhideje je tudi, da nanje nikoli ne sije direktno sonce, najbolje uspevajo na oknih, obrnjenih na S ali SV!
Veliko sreče ob vzgoji orhidej!

Imam 15 orhidej, različne vrste so in se mi zdi zanimivo, da mi rastejo skoraj povsod. Nekatere imam na oknu, kamor sije vroče popoldansko sonce, druge so bolj na jutranjem sončku… Vse zalivam zelo malo, poleg njih pa imam postavljene lončke z vodo, ker menda potrebujejo vlago. Pozimi, po moje zaradi kurjenja, se mi zgodi, da imajo res bolj mlahave liste, a si kmalu opomorejo. Menda ne marajo prepiha.

Jooj, kako lepo mora biti med toliko orhidejami. Slišala sem tud, da jih je potrebno na steblu pri-očescih obrezat. Je to res?

Jaz steblo po cvetenju odrežem okoli 10 cm visoko. Najprej malo počakam, da se posuši samo in ga potem odrežem. Iz njega ali pa kar iz zemlje je še vedno pognalo novo, velikokrat celo dva ali tri. V kratkem bo treba te moje orhideje kar presaditi, ker mi ponavadi aprila začnejo že cveteti in imam cvetoča okna vse do konca septembra.

Malo še, april je že skoraj tu.

Ja, samo kaj, ko je letos bolj mraz kot prejšnja leta. Te naše orhideje ne smejo imeti prepiha, ne sme jih zebsti, naj jih ne bi presajali ko cvetijo… ajajaj, kot mali otroci pazimo nanje. ;)) Zemlja jih že čaka, le še kak sončen in nevetroven dan moram najti pa bo akcija. 2 mi itak že cvetita od zime naprej, tako da je res že zadnji čas.

Jaz pa imam samo eno orhidejo. Dobila sem jo za novo leto in od takrat mi lepo cveti. Zanima me ali jo lahko zalijem s cvetalom (samo za eno ne bi rada kupila gnojila ki je prav za orhideje)
Naj vam rožice lepo cvetijo.

New Report

Close