Najdi forum

Orgazem spolnost

Zdravo stara sem 33 let. Od kar sem začela s spolnimi odnosi imam zmeraj podobno težavo. Ko imam spolni odnos sploh ne čutim oziroma zelo malo, partner se trudi. Rada bi čutila, doživela orgazem… Kaj naj naredim?  Hvala

Spoštovani,

tudi pri tovrstnih težavah je podobno kot pri vseh ostalih. Najprej je treba pojav oziroma težavo raziskati, šele ko razumemo, kaj in zakaj se dogaja, pa lahko najdemo rešitev, če obstaja. Težava ki jo omenjate je namreč precej kompleksna in zanjo ni enega in samo enega “trika”, ki bi ga lahko strokovnjak potegnil iz rokava in bi rešil problem. Včasih je potreben psiholog, včasih nevrolog, včasih seksolog. Ginekolog pravzaprav redko zna rešiti tovrsten problem. Eno prvih vprašanj, ki bi ga postavil pa je, ali ste sploh kdaj doživeli orgazem? Poznate ta občutek? Se znate do orgazma pripeljati sami s samozadovoljevanjem? Če je odgovor na vse troje NE, potem vam bo partner pri tem težko pomagal, kajti najprej morate sami spoznati, kako se lahko uspete privesti do vzburjenja in vrhunca.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close