Opraskanine
Zdravo,dragi prijatelji,
jesen je tu in lotila sem se striženja žive meje(leilandija).Ker znam vedno soliti pamet možu ,ko jo striže in sicer priprava na delo,se pravi rokavice dolgi rokavi itd… se sama tega nisem držala in evo ga,pa jih imam.
Opraskala sem se po rokah in dlaneh,ko sem to obdelovala.
Prosim vas za nasvet kako, s čim namazati vse te opraskanine,da mi bo čimprej bolje.
Hvala vsem ,ki mi boste svetovali.
LP
Ja pa ne še kje res! Tisto, da izrecno piše, naj se koncentrirana olja ne uporabljajo na poškodovani koži in sluznicah, je pa verjetno samo za okras. Kar živo apno na rano, če je treba, samo da je od Justa. ?
Ognjič, kot je svetovala Nadja, ali pa šentjanževo olje, če imaš, ali pa krema bepanthen plus.
Sama vedno uporabljam olje čajevca direktno – ni pa rečeno da jih moraš vzeti 10 kapljic. Kadarkoli se mi kaj ven spahne na obrazu, kaka rana in podobno vedno imam čajevca, in poznam veliko ljudi ki bi se s tem strinjalo, ni ga boljšega zdravila kot to, pa za paradontozo – na zobno ščetko kapljico olja in malo paste – vidno se stanje izboljša!!!
Jožica – niso vsa olja strupena, je pa velika večina res močno koncentrirana in potrebna redčenja, a čajevc sem ne spada!!!
LV, Maja
Jaz pa nimam samo dobrih izkušenj. V vodi razredčen čajevec res (začasno) pomaga pri bolečem grlu, včasih (ne vedno) posuši kak mozolj, dober je pa tudi kot deodorant za noge. Ampak ne v primeru, če ti poči koža med prsti. Če tisto razpoko mažeš z ognjičevo ali z otroško kremo, se zaceli takorekoč čez noč. Jaz pa sem namazala čajevec (zelo malo!), pa mi je tako razžrlo, da me je šele po nekaj dneh mazanja z bepanthenom nehalo boleti stopalo.
Saj nočem nič drugega kot svetovatimalo previdnosti pri koncentriranih pripravkih IN PREDVSEM POUDARITI, DA JE ČAJEVEC ČAJEVEC IN OGNJIČ OGNJIČ, PA ČE PIŠE GOR “JUST” ALI PA “LEKARNA TETE PEPCE”. Da ne bi ljudje po nepotrebnem tratili časa in denarja z iskanjem točno te znamke, če lahko enako učinkovit pripravek kupijo v prvi lekarni ali bio trgovini za vogalom.
Jožica, sama sploh ne uporabljam Just izdelkov, ampak vsi toliko govorijo o njih, da sem jih zato tudi omenila. Čajevc kupujemo Bergland ki je najboljša firma za eterična olja – vsaj za nas. Nikoli se mi ni zgodilo da bi dobila podobno reakcijo kot vi, ampak saj veste da vsako zdravilo drugače reagira na posameznika…
Pa brez zamere – je le moje laično mnenje!
Maja
Spoštovana Jožica
sem zagovornica izelkov just s katerimi imam dobre izkušnje. Uporabljala sem tudi druga eterična olja, naj omenim samo čajevec, ki ni bil senca justovemu. Morda pa imaš ti slabe izkušnje prav zaradi slabe kvalitete olj, ki jih uporabljaš.
Veš Jožica tudi pašta na policah v Mercatorju je od različnih proizvajalcev, je različne kvalitete in cene in vsakemu odgovarja druga vrsta. Zato tudi ti dopusti možnost,da nekomu odgovarjajo prav izdelki justa.
Osebno jih ne zamenjam za druge izdelke. Morda je navada železna srajca. Pa naj ostane tako.
Čajevc kupujen v Berglandu pa ni senca justovega čajevca to sem preizkusila, ne kritiziram pa izelkov, ki jih ne poznam.
Jožica lep dan ti želim
V zelo kratkem casu posusi opraskanine TOTROVO OLJE, ki vsebuje gamalineolsko kislino, ki ima to lastnost. Ta oljna rastlina, ki se imenuje ricek, se prideluje na Koroskem, v hribih okrog Pamec, ali pa ga narocite v zeliscni galeriji Trebnik v Slovenskih Konjicah.
Ker deluje na imunski sistem, uzivanje tega olja uspesno pomaga pri zelodcnih tezavah, klimakterijski in predmenstrualnih tezavah, alergijah, ekcemih, luskavici, boleznih srca in ozilja pri sladkornih bolnikih, tevmatoidnem artritisu, multipleks sklerozi, znizuje holesterol.