Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Operil kapljice

Operil kapljice

Pozdravljeni,

Sin (star 2 leti) ponoči večkrat suho kašlja. Kašelj se pojavi cca. 2-3 ure po tem, ko zaspi. Kašlja kakšne pol ure in potem preneha. Sem pa ugotovila, da ponoči ne kašlja, če mu pred spanjem dam v nos kapljice Operil. Vem, da je uporaba teh kapljic časovno omejena, zato me zanima kako dolgo mu jih lahko dajem (dajem jih samo ob večerih). Sicer mu iz noska ne teče, tudi če čistim z aspiratorjem, nič ne potegne ven.

Kapljice Operil nam pediater sicer svetuje tudi zaradi pogostih vnetij ušes. Sedaj mu jih ob večerih dajem že 5 dni. Ali mu jih lahko dajem še naprej oz. ali je še kakšna druga možnost, kako se znebiti tega nočnega kašlja.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav,

Nina

Kašelj zvečer, ko otrok nekaj časa že leži ali ponoči, je najpogosteje povezan s sluzjo v zgornjih dihal zaradi prehladne viroze.
Kapljice v nos (Operil, Olynth, Maresyl) uporabljamo 5-7 dni, nato naredimo nekajdnevni odmor.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close