Spostovani!
Pred dvemi leti sem imela prometno nesreco in sem si poskodovala palec. Tako sem dobila plasticno rokavicko za en mesec, zaradi otekline ulnarnega kolateralnega ligamenta MCP sklepa. Nato sem cez eno leto morala opraviti operacijo sprostitve prvega ekstenzornega kanala. Sedaj pa ponovno po enem letu pravijo, da opravimo revizijo zivca. Me pa zapece-zaskeli ko spustim roko. Zanima me ali brez operacije ne more biti bolje? Zakaj pride do tega in ali mi je lahko huje po operaciji ter kaj v bistvu to naredijo, ker zdravnik ne garantira, da bo bolje? Kajti res ne vem ali se naj odlocim za opracijo, ker me je ze prvic tako bolelo, kozo imam zlepljeno in gibljivost je omejena.
Res najlepse se vam ze v naprej zahvaljujem za pricakovani odgovor!
Pozdravljeni,
glede na opisano imate veje živca ujete v brazgotino, kar pozroča bolečnost. Manjši op poseg lahko to razreši. Res pa je da pri nekaterih pacientih ponovno pride do zabrazgotinjenja in podobnih težav. Za poseg se odločite glede na intenzioteto težav.
lp,
Sami ne more kaj dosti vplivati na tovrstno brazgotinjenje. Do neke mere lahko pomaga masaža operiranega predela.