Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija operacija žrelnice in mandljev

operacija žrelnice in mandljev

Spoštovani,

zaradi povečane žrelnice in mandljev in posledično zelo oteženega dihanja ter pogostih vnetij ušesa smo v začetku junija z našim štiriletnikom naročeni na operacijo. Vendar pa nam nihče ne zna (na kliniki pa so mi po telefonu razložili, da bomo že izvedeli…) povedati kako bodo stvari potekale.

Ker bi rada sina pripravila na operacijo, nenazadnje pa morava z možem organizirati dopust, vas prosim za nekaj nasvetov;
koliko časa traja operacija in kako sploh poteka;
koliko časa običajno traja okrevanje v bolnišnici;
kaj lahko pričakujemo po operaciji – bolečine, način prehrane, morebitna zdravila;
koliko časa traja okrevanje po odpustu iz bolnišnice;
ali lahko pričakujemo popolno okrevanje ali ne?
ali je res, da se lahko problemi z žrelnico ponovijo, kljub temu, da jo odstranijo.

najlepša hvala in lep pozdrav
Maja

Spoštovani!

Tisti, ki vas naroča na operacijo, bi moral vse to povedati (vsaj približno). Če nihče ne zna, potem mi prosim napišite, da jaz kontaktiram tega zdravnika ali odgovorno osebo. Seveda morate takrat prašati, če vas kaj posebno zanima. Če želite natančne odgovore v minutah in dnevih, tega ni možno povedati, ker je lahko pri vsakem otroku malo drugače.
Operacija traja do pol ure, ko zaspi, mu se z odpiračen odpre usta in se z žličko popraska – odstrani žrelnica, nato pa še s pomočjo škarj odstranijo nebnice. V bolnici je nato en dan, doma pa še približno en teden. Po operaciji po potrebi dobi zdravila za bolečine, nekaj dni bolj mehko (pasirano) hrano. Po operaciji je pričekovato popolno okrevanje, če pa mislite na težave, ti se seveda lahko ponovijo, če bi se žrelnica ponovno povečala (zrasla), kar pa je mogoče (ni pogosto).

LP IB.

New Report

Close