Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija operacija žrelnice

operacija žrelnice

Soštovani,
prosim za nasvet.

Že dve leti obiskujemo ORL. Šestletna hči je imela od treh do štirih let starosti 4-krat vnetje ušes, letos ga ni imela. Sicer je redko bolana, le občasno prehlajena. Sluh je bp, ponoči občasno smrči, občasno tudi diha skozi usta. Trikrat tedensko obiskuje plavalni klub.

Izvid je sledeči: bobniča cela, siva, uvlečena, nosnici prehodni, v epifarinksu žrelnica srednje velika. Tympanogram tip C desno, tip B levo. Izvid je današnji, včeraj se je prehlad ravno končal.

Ali je potrebna operacija, ki so jo že priporočili? Ali naredimo škodo pri otroku, če počakamo nekaj časa in vidimo, kakšno bo stanje po 6 mesecih?

Hvala.
Lp,
M

Spoštovana M!
če že dve leti obiskujete ORL specialista, potem še 6 mesecev sicer ne bo škodilo, koristilo pa tudi ne…če hčera težje diha skozi nos in smrči in ima slab sluh (po izvidih je sluh slab), bi vseeno priporočil operacijo žrelnice.
Na slabšo prehodnost nosu lahko vpliva tudi alergija na klorirano vodo v bazenu. Klor lhko tudi neposredno draži sluznice (v nosu in očeh). Po plavanju ji vkapalte fiziološko raztopino v nos. Morda bi bil smiseln tudi pregled pri alergologu.

Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close