Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Operacija žrelnice

Operacija žrelnice

Pozdravljeni,

vljudno naprošam za vaše mnenje ali je glede na izvid potrebno opraviti operacijo žrelnice. Otrok je star 4 leta.

Prvi izvid v mesecu maju je bil:

bobniča cela, siva, sluznica nosa, žrela rožnata, nosnici prosti, žrelnica ploščata rahlo povečana, mandlja razbrazdana, med loki, na vratu drobne bezgavke.
Timpanogram: desno C, levo B.
Stapedius refleksa: slabše izzivna.

Pri drugem pregledu – v novembru – je bil izvid naslednji:
bobniča cela, siva, desni brez odseva, sluznica nosa, žrela rožnata, nosnici prosti, žrelnica ploščata čvrsta, povečana, mandlja razbrazdana, rahlo izven lokov, geografski jezik, kratek frenulum jezika, na vratu drobne bezgavke.
Timpanogram: obojestransko tip C.
Stapedius refleksa: izzivna.

Indicirana je adenoidektomija in discizija kratkega frenuluma jezika. – Kaj to pomeni??

Dobili smo napotnico za alergologa zaradi geografskega jezika in napotnico za operacijo žrelnice. Ali mislite da je možno, da se bo stanje popravilo, saj je zdravnica rekla da se je sluh v tem času popravil. Drugače do vstopa v vrtec ni imela nikoli vnetih ušes, niti drugih zdravstvenih težav, vedno je bila zdrava. Ob odhodu v vrtec pri 3 letih pa je velikokrat zbolela, najpogosteje ima vneta ušesa in veliko pokašljuje. Zdravnica ugotavlja da govori nazalno, občasno diha skozi usta če ne more skozi nos in smrči. Ko ji nos sčistimo s fiziološko lahko normalno diha. Ali mislite da bi jo bilo smiselno cepiti (zmanjšanje možnosti vnetih ušes)?

Prosim za vaše mnenje saj me je strah operacije (sicer vem da je le ta rutinska) vendar če ni potrebe po njej, otroka ne bi s tem obremenjevala.

Hvala.

Zaskrbljena mamica

New Report

Close