Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Operacija vozličev na glasilkah

Operacija vozličev na glasilkah

Pozdravljeni!
Včeraj sem bila na operativnem posegu odstranitve vozličev iz glasilk. Že dan pred posegom sem tu in tam pokašljala, ampak so mi dejali, da je verjetno povezano z živčnostjo ob bližanju operacije. Kašljala res nisem veliko, le tu in tam. Danes je dan po operaciji in vsak dan kašljam bolj. Zanima me, če je bolje da vzamem kaj proti kašlju in če je nevarno pokašljevanje, glede na to, dami je dva dni čisto prepovedano govoriti, ob kašlju pa se glasilki naprezata še bolj.
Čutim tudi bolečino ob požiranju, ob pregledu so mi zdravniki dejali, da je to še posledica operacije (ranic zaradi aparatur med operacijo).
Kaj mi svetujete, ker me je renično strah, da se ne bi prav zacelilo oziroma da se ne bi vozliči ponovno pojavili. Težko sem se odločila za operacijo, ker imam majhne otroke in je tišina resnično moreča.

Hvala in lp

Spoštovani,

Kot sami ugotavljate, je kašelj nezaželen, saj silovit tok zraka lahko dodatno rani sluznico. Zdravila proti kašlju so priporočljiva, prav tako vlaženje sluznice – pijte mlačno tekočino po požirkih, vlažite zrak.

Upam, da bo kašelj kmalu minil.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close