Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija operacija štrlečih ušes

operacija štrlečih ušes

Moj sin je star dvajset mesecev, po možovem rodu je podedoval velika in štrleča ušesa, vem da se da to operirati ker jih kar nekaj poznam ki so to operacijo dali skoz. sedaj pa sem slišala drugo mnenje da je to kar nevarna operacija ker je v hrustancu oziroma za ušesi veliko živcev in ne vem česa kar ni dobro poškodovati oziroma odstranjevati. Ali imate kakšno mnenje v zvezi z lepotno operacijo, uhljev da (kdaj do katere starosti) ali ne, zakaj ne kakšno je lahko tveganje če obstaja?
raje imam zdravega otroka s štrlečimi ušesi kot pa lepa ušesa in bolanega otroka.
Hvala za odgovor!

Spoštovana!

Vsaka operacija je lahko tvegana, operacija štrlečih uhljev pa ponavadi ni med bolj zahtevnimi. Ponavadi se ne poškodujejo živci, če se odločite, je najbolj primerno med 4. in 6. letom.

LP. drIB.

najlepša hvala za odgovor

lp J

Ni za kaj, hvala vam!

LP. drIB.

Pozdravljeni!
Stara sem 20 let, že dolgo časa se obremenjujem zaradi štrlečih ušes, sedaj pa že nekaj časa resno razmišljam o posegu. Prosim, če mi lahko natančno opišete kako izgleda ta operacija ter zdravljenje po njej, in katerega kirurga mi priporočate. V mojem kraju poznam samo dr. Fabjana, ki vem da je na dobrem glasu.

Hvala že vnaprej!

Lep pozdrav!
Anja

Spoštovana!

Če ga “poznate”, priporočam, da se oglasite pri njemu, sigurno vam bo vse razložil. Operacija se dela tako, da se odstrani del kože na zadnji strani uhlja in se “stanjša” hrustanec uhlja, da bi se spremenil kot. Po operaciji je potrebno nositi povoj nekaj časa, da bi se pravilno zacelila rana. Drugače te operacije delajo ORL zdravniki ali plastični kirurgi.

Lp. drIB.

pozdravljeni!
sem mama 5 pa pol letnega fanta,ki gre letos v šolo.
11.5 ima operacijo štrlečih ušes pa me zanima koliko časa poseg traja?
ter koliko časa nosi povoj da se zaceli rana,kaj je to boleče po posegu?
najlepša hvala za odgovor in lep dan.

mojca

Spoštovani!

Če ste imeli operacijo 11.05., potem že vse veste. drugače je odvisno od kirurga, vsak ima svoje načine za op. in tudi napotke za potem.

LP IB.

Pozdravljeni,

zanimiva debata, pa naj se vključim s svojo izkušnjo:

Pri enajstih letih mi je mama uredila operacijo v Kliničnem centru (dr. Arsen Brčič).

Imela sem zelo štrleča ušesa. Isti čas je bil operiran tudi kolega , le pri drugi zdravnici.

Po operaciji sem dolgo časa nosila povoje, ampak res DOLGO (to je za mladostnike najhujši del zgodbe), kar je seveda povzročilo zbadanja s strani okolice in nekaj neprijetnih trenutkov. Vendar smo vztrajali. Po dolgotrajnem celjenju se je pojavil še izbočen hrustanec, ki pa so mi ga popravili z lokalno, nakar sem zopet hodila v povojih.

Zame je to trajalo celo večnost in ni bilo videti konca.

Kolega ima štrleča ušesa še danes. Pa težko rečem zakaj, saj sva dala skozi isti poseg.

Sedaj grem proti tridesetim in hvaležna sem mami, da je bila pobudnica, ter celotni družini, ki mi je stala ob strani. In to se mi zdi je najpomembneje pri “reševanju” tega problema.

STROGO upoštevati navodila zdravnika, otroka bodriti , predvsem pa potrpežljivo vztrajati!!

M.

Spoštovani!

Hvala lepa za opis teh izkušenj.

LP IB.

New Report

Close