Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija operacija Oedema Reinke

operacija Oedema Reinke

Pred 10 dnevi se imela operacijo glasilk – odpustna diagnoza oedema Reinke.Zdravnica je po operaciji povedala, da je leta uspela. Kontrolo imam šele 16. aprila. Čeprav upoštevam navodila, glasovni počitek, veliko tekočine, glasu še vedno nimam. Najbolje kar je, je nek malo glasnejši hripav šepet. A to res tako dolgo traja- kdaj bom dobila glas – ali je to normalno?
Lepo pozdravljeni.

Spoštovani,

Da, dolgotrajno okrevanje je povsem normalno! Operacija Reinkejeve otekline glasilk (Oedema Reinke) pomeni precej veliki rani na glasilkah in posledično dolgotrajno celjenje. Če hočete pomagati k dobremu in hitremu celjenju, seveda molčite in se držite navodil, ki jih je dala vaša operaterka. Šepetati ne smete, raje povejte z zmerno glasnim hripavim glasom.

Kot verjetno že veste, bo lahko tudi po končanem celjenju glas zelo slab, saj bodo v grlu popolnoma nove anatomske razmere, na katere se morajo mišice in živci šele prialgoditi – to pa boste dosegli z vztrajnimi logopedskimi vajami in pravilno tehniko govora.

Želim vam čimprej dober glas!

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Hvala za odgovor, očitno sem preveč nepotrpežljiva, ampak gre pa res zelo počasi.

New Report

Close