Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija operacija- odstranitev mandeljnov

operacija- odstranitev mandeljnov

Zanima me kako poteka operacija mandeljnov in koliko časa traja hospitalizacija operiranca. Zanima me tudi kakšna je priporočena prehrana po operaciji.
Mož je namreč naročen na to operacijo zaradi težav s smrčanjem in nočnimi apneami.
Hvala

Spoštovani!

Vse je odvisno ali se bo operiral v lokalni ali spošni anesteziji. v bolnici je ponavadi 2-3-4 dni, operira se tako, da enostavno mandelne izrežemo. Po operaciji je “najhujše” boličina pri požiranju, ki lahko traja kar nekaj dni, hrana mora bi mehka, ne prevroča, ne kisla, ne gazirana…

LP IB.

Spoštovani!
Danes (5 dan po OP) končno doma imam pa en problem. V bolnici sem dobival Ketonal tbl. na 6 ur kar mi je bilo premalo in sem upal,da ga dobim vsaj kaj za domov ali pa rp. Moj zdravnik ni več delal, doma pa imam samo Diclo-duo oz. Naklofen kaps. V navodilih pa je napisano 2 kaps na dan kar pa mi je premalo saj se bolečine pokažejo že po 3 urah. Brez bolečin seveda nisem vendar bi rad,da so vsaj te znosne. Ali je možno jemati več oz. bolj pogosto kapsule Naklofena ali raje priporočate katero drugo zdravilo? Ketonal- ni dober za želodec…Naklofen pa za srce in možgane… Kaj še pametnega ostane?

LP Ali

Spoštovani!

Sedaj je že sigurno bistveno bolje, drugače je veliko zdravil, vse pa imajo takšne ali drugačne stranske učinke – zaradi čim manj zdravil – le če se da.

LP IB.

New Report

Close