operacija nebnic
Spoštovani,
Se opravičujem, da gnjavim, ko je bilo že toliko povedanega. Moj sin – 5,5 let- gre na operacijo nebnic-mandelnov. Zanima me kako to poteka?! Zapisali ste že v enem od sporočil, da operacija traja 15-30 minut pod narkozo. Ko se zbudijo ali morajo imete nekakšne hladne obpladke na vratu? In ali je res, da jim lahko dajemo sladoled? Kakšnega? Ne mislim s tem borovničevega ali kaj takega, ampak ledenko, mlečnega ali sadnega? Noro vprašanje saj vem, oprostite za to. V bolnišnici ostanejo 4-5 dni. Po prihodu domov, morajo počivat, ne smejo si prati glave,… Kako dolgo potem lahko gredo v vrtec? Je cel postopek celjenja nekako podoben operaciji žrelnice??
Bi mi mogoče lahko to malo podrobneje opisali??
Hvala za Vaš trud in ve dobro in veliko uspehov v letu 2008!!!!!!!!!!!
Lep pozdrav,
Liza
Spoštovani!
Operacija nebnic traja 15-30 min, otrok je v bolnici 2 dni (če je vse v redu), mrzle obkladke dajemo, če mislimo, da bo več krvavel. Sladoled se daje zaradi mrzlega, ni treba pa do neskončnosti s tem. Okrevanje je lahko nekaj dni več kot pri operaciji žrelnice, vse skupaj do 1 tedna, seveda je pri vsakem otroku malo drugače. Doma je potrebno nekoliko počivati (otroci relativno hitro pridejo k sebi) in se čuvati, da se ne prehladi. Nekaj dni naj je bolj mehko hrano!
LP. drIB.