Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Operacija in šum na srcu

Operacija in šum na srcu

Pozdravljeni!
Imam sina, starega 5 let, ki je aprila naročen na operacijo na urologiji, zaradi nespuščenega testisa. Pravkar pa sem se spomnila, da sem kirurgu pozabila omeniti, da so mu pol leta nazaj slišali šum na srčku, za katerega je kasneje kardiologinja sicer rekla da ga sliši, a da ni nevaren in naj bi minil sam od sebe. Seveda nameravam čimprej poklicati zdravnika in mu sporočiti še to informacijo, a vendar sem hotela še pri vas preveriti, če mislite, da bi to lahko kakorkoli vplivalo na potek operacije?
Vem da je vprašanje verjetno brezvezno ampak zdaj me je res zaskrbelo.
Hvala za odgovor 😉

Srčni šum ni bolezen. Če je otroka pregledala kardiologinja in izključila srčno hibo, potem je ta šum nenevaren in ne bo vplival na zmožnost operacije ali na operativni in pooperativni potek. Seveda pa imejte s seboj izvid kardiologaa, ko boste prišli na sprejem za poseg.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close