Spoštovani,
pred 14 dnevi sem si zlomila IV. dlančnico na desni roki. Na uregenci so mi izvedli repozicijo kosti v mavčarni. Po kontrolnem pregledu na Polikliniki je bilo po RTG ugotovljeno, da je vidna večja dorzalna angulacija dlančnice, kot na rtg sliki po repoziciji. Razložili so mi, da je možnost, da je prišlo di rotacijske deformacije. Dr. mi je predstavil možnost osteosinteze, za kar se včeraj nisem odločila. Danes pa razmišljam drugače, ali sem morda sprejela nepravilno odločitev. Mavec moram nositi še 14 dni.
Kasneje, če se bodo pojavljale bolečine, bi lahko operacijo tudi še izvedli, čeprav je rečeno, da bo težje. Ali je bolje, da to izvedem sedaj, čimprej. Dr. mi je tudi predočil lego prstov po zarastlini kosti brez operacije. Lega bo nekoliko spremenjena.
Prosim za odgovor, kaj mi je storiti sedaj. Ali mi naj roko čimprej operirajo in kako se naj odzovem sedaj, ko moram do 9.10.2012 še imeti mavec na roki. Če se odločim za operacijo na novem kontrolnem pregledu in odstranitvi mavca, si bom po nepotrebnem podaljšala čas povijanja roke, ki je kot desna zelo problematična za vsa opravila.
Lep pozdrav, Abaaba
Če zdravnik meni, da je bolje napraviti osteosintezo kot nositi mavec, ga je najbolje ubogati.
lp
Spoštovani,
kaže, da me niste prav razumeli alui pa niste pazljivo prebrali mojega besedila. Mavec bi mi dokončno sneli čez 1 teden. Želela sem le izvedeti ali kaže naredit operacijo ali pa pustiti kost zarasti tako kot je bila naravnana. Dr. je prepustil odločitev meni, sama pa ne vem, kaj bi bilo bolje.
Pozdrav, Abaaba
…verjetno so vam mavec v tem času že odstranili, pa vseeno moj komentar: Vsak zlom se nekoliko razlikuje med sabo. Da lahko svetuješ moraš poznati vse okoliščine, ki pa jih sam ne poznam. Tako lahko edino svetujem, da ubogajte nasvete vašega kirurga. Če želi odločitev o nadaljni oskrbi prepustiti vam, ki strokovnega znanja nimate, potem je to igra na srečo.
Če pa je v resnici moč pričakovati enak rezultat, je vedno bolje biti ne operiran ,kot tvegati zaplete operacije.
lp,