Operacija branhiogene ciste
Pozdravljeni! V začetku oktobra imam operacijo branhiogene ciste ki je velika 3x4cm. Zanima me, koliko časa traja operacija, ali je operacija nevarna saj se nahaja na vratu? Zanima me še glede brazgotine ali bo zelo vidna glede na to da mi je zdravnica rekla da se jo naredi v nekakšni gubi! Hala za odgovor in lepo pozdrav
pri hčeri so v starosti 1,5 meseca naredili test za sluh in levo ni bilo odziva,desno pa je bil.napotili so jo na ORLna nadaljne preiskave.sedaj pri starosti4,5 meseca so ponovno naredili test.izvid:timpanogram;tip a levo,tip b desno.TEOAE NI ODZIVA OBOJESTRANSKO.povejte mi koliko so zanesljivi ti testi in ali to pomeni da je puncka gluha?ALI JE MOZNO DA SE V TAKO KRATKEM CASU SLUH TAKO POKVARI IN ALI BI LAHKO IMELO KAKSEN VPLIV CEPLJENJE CE JE BILA TAKRAT NAHODNA (CEPLJENJE PROTI DAVICI TETANUA OSL.KASELJ).MORAM POVEDATI TUDI DA JE NEDONOSENCEK ROJENA Z 7 MESECI.ALI IMA KAKSEN VPLIV PREEKLAMPSIJA KI SEM JO IMELA VCASU NOSECNOSTI?HVALA ZA ODGOVOR
Spoštovana!
Vsi ti testi niso strogo zanesljivi, lahko se spreminja, in lahko se po vsakem hujšem prehladu poslabša (timpanogram zip B govori za nabiranja sluzi izza bobničev zaradi slabe prezračenosti ušes skozi nos). Cepljenje ali preeklampsija nimata neposrene povezave s tem. Potrebne so kontrole, na kar ste sigurno naročena.
LP. drIB.