Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija operacija

operacija

Pozdravljeni!
Imam sina starega 7 let. Že dve leti hodiva k otorinolaringologu. Dvakrat smo mu že v opravili adenotomijo in tubulacijo. Ena cevka je izpadla sama eno so morali odstraniti, ker se mu je zagnojilo. Drugič so mu napravili readenotomija. Zdaj ima spet slabe izvide in so nam predlagali še en poseg.
ADG:oboj.kond.nagl, desno I.st, levo I-II.st.
Timpaogram: oboj. nizka B krivulja!
Zdaj ne vem kaj naj naredim. Zdravnica tudi predlaga slušni aparat.
Prosim, za vaše mnenje!

Spoštovana!

Le na osnovi tega (brez pregleda) vam težko nekaj konkretnega rečem. Sigurno je še nakaj pri fantu (lahko da ne vemo kaj), ki dodatno dela težav. Težko rečem, da je slušni aparat prava rešitev, lahko pa de je. Pri eventuelnem ponovnem posegu, je sigurn dobro narediti pregled nosu in zgornjega dela žrela z endoskopom (lahko da so mu že).

LP. drIB.

Hvala za odgovor!
Tudi sami smo opazili, da je sin boljše slišal, ko je pil sirup Cleratine,proti alargiji, in sem že sama pred letom povedala zdravnikom, da ga naj še v tej smeri pregledajo, pa so vstrajali, da to ni možno.
Bom še enkrat poskusila.
Pred dvema letoma so mu odstranili žrelnico. Testa za alergijo pa niso opravili.
Torej predlagate, da pregledajo nos in sinuse?

Hvala!
T

Spoštovani!

Ja, pride v poštev pregled nosu z endoskopom, da se vidi prehodnost, da se ve za sigurno kje je “ovira” za dihanje.

LP. drIB.

Pozdravljeni!

Partner pogosto smrči in to me že pošteno spravlja ob živce. Bil je že na pregledu nosu in grla in je baje tipičen smrčač (ima povečano oz. povešeno nebo). Rekli so mu, da naj zaenkrat preiskusi vse ostalo, z operacijo pa da naj še počaka, saj je to skrajna možnost, pa tudi, da se pri njegovi starosti operacija ponavadi še ne izvaja (star je 33 let). Zato me zanima, kakšno je vaše mnenje glede tega, ali glede na starost (mladost) res še ni primeren za operacijo? In kako uspešna je sicer tovrstna operacija (postopek uvulopalatoplastike)? Koliko tak poseg stane? Kakšne so čakalne dobe?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Spoštovani!

Če gospod res smrči, potem ni “premlad” za operacijo. Potreben je pregled pri kirurgu, ki to izvaja (na primer dr Fajdiga v Ljubljani), kjer se potem natančno vidi kaj je potrebno narediti ( od tega je odvisna tudi cena in potek zdravljenja)

LP IB.

Pozdravljeni
Rada bi se pozanimala o klinikah, ki izvajajo Uvulopalatoplastiko ker moj fant mocno smrci in nama je doktor potrdil da ima resnicno zelo poveseno nebo.
Zdaj pa bi me zanimalo ce je mozno da mi posredujete te podatke in seveda ceno posega od najmanjse do najvisje cene.
Zelo bi vam bila hvalezna.

Spoštovani!

Te posege izvaja dr Fajdiga (obiščite ga na ORL polikliniki – ob četrtkih popoldne), po pregledu vam bo povedal za postopek, cene…).

LP IB.

New Report

Close