Opeklina pred 8 meseci – še vedno se mi pozna sled poškodbe- je to trajna posledica?
lani julija sem se opekla z likalnikom po roki. K zdravniku sem šla samo enkrat, opeklina se je zdravila cca 2 meseca, flek pa je ostal do danes- še po 8 mesecih in očitno bo za vedno ostal.. sedaj bom dala zahtevek na zavarovalnico, saj sem nezgodno zavarovana in me zanima ali je ta sled poškodbe kot trajna posledica in moram na pregled še h kakšnemu zdravniku, ki bo to potrdil in napisal na papir ali ti zavar. določi svojega zdravnika?
Hvala .. morda kdo ve kolikšne so sploh višine odškodnin za to? jaz sploh nisem vedela, da lahko oddam zahtevek..
Pozdravljeni,
prijavite škodo na vaši zavarovalnici ter zraven priložite še vso zdravstveno dokumentacijo, iz katere je razvidno zdravljenje poškodbe ter seveda njene posledice. Zavarovalnica bo na podlagi vsebine vaše sklenjene pogodbe in v skladu s pripadajočimi splošnimi pogoji pristopila k rešitvi primera. Če bo zavarovalnica ugotovila, da je poškodba pustila takšne posledice, ki bi jih ocenjevali po tabeli invalidnosti, bo v skladu z določili te tabele izplačala zavarovalnino. V takšnih primerih vas lahko zavarovalnica povabi tudi na dodaten zdravniški pregled.
Zavarovalnina, ki jo prejmete za poškodbo, je odvisna od višine zavarovalne vsote na vaši polici za nezgodno zavarovanje in obsega posledice nezgode.
Lep pozdrav,
Služba za nezgodna zavarovanja