Spoštovani!
Zanima me sledeče: 29.7.2008 sem se z vrelim oljem (cca. 2 litra) polila po hrbtišču desne dlani in sem bila operirana v smislu presaditve kože, saj je bila opeklina globoko dermalna. Dajalsko mesto je bilo na notranji strani stegna in danes po 14 tednih lepo okreva. Presadki so čvrsto vraščeni, nosimm pa tudi kompresijsko rokavico in ga redno mažem kakor tudi dajalsko mesto s kremo.
Kako je z izpostavljanjem presadka in dajalskega mesta direktnemu soncu drugo poletje (junij-avgust 2009)?
Glede da bo takrat minilo leto dni, prekrivanja opecenega mesta ni vec potrebno, svetujem pa uporabi cim visjega faktorja zascite pred UV zarki.
lp,
Spoštovani!
Da ne načenjam nove teme nadaljujem s staro, saj se navezuje.
Sedaj po 3,5 letih čutim topo bolečino v predelu dlani, kjer sem imela opeklino. Ta se izraziteje pojavlja če veliko “migam” s prsti (npr. pri tipkanju) oz. če me zebe v roko.
Domnevam, da je prišlo do poskodbe kit in tetiv, ki je šele sedaj prišla do izraza.
Kaj se da narediti (če sploh?)in ali naj obiščem svojega plastičnega kirurga?
LP
Spoštovani, vsekakor svetujem obisk pri svojem plastičnem kirurgu. Včasih nastane kakšno stanje, ki ga ljudje pripisujejo predhodni poškodbi, vendar z njo ni povezano. V tem primeru se ga da večkrat povsem pozdraviti. Včasih pa po večji operaciji ostanejo posledice, ki jih je nato potrebno prenašati vse življenje.