Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija omotica po prenehanju jemanja KT

omotica po prenehanju jemanja KT

Spoštovani,

Pred malo več kot pol leta sem nehala jemati KT Femoden (jemala sem jih 6 let – nikoli težav). Da preneham z jemanjem tablet sem se odločila zato, ker vsi okoli mene govorijo kako je jemanje KT slabo itd..

Takoj po nehanju jemanja še naprej dobim vsak mesec menstruacijo. Menstruacije tudi niso pretirano boleče ali močnejše kot pa takrat, ko sem bila na KT. Sem pa začela opažat in me zanima, če je to možen stranski učinek po nehanju jemanja in sicer skoraj vsak mesec predvsem približno 2 tedna preden dobim menstruacijo in včasih tudi med sem velikokrat omotična. Npr. Grem v trgovino, kjer še je po vrhu slab zrak in se mi začne vrtet in občutek je kot, da se mi še šibijo noge. Je možno, da je to povezano s KT?

Naj še povem, da ko sem bila na tabletkah se mi to nikoli ni dogajalo. Pa tudi , ko menstruacija mine se mi to preneha.

Pozdravljeni!

Niso mi znani taki stranski učinki ob prenehanju uporabe KT. Ampak videti je, da je povezano s hormoni, vse se začne ob ali takoj po ovulaciji in konča ob menstruaciji – PMS?

Matjaž

Spoštovani,

tako je.

Začela sem si meriti tudi krvni tak, ker sem opazila da so simptomi podobni kot, če imaš nizek krvni tlak in kaže vse v mejah normale.

New Report

Close