Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Omotica in tiščanje v nosu

Omotica in tiščanje v nosu

Spoštovani !

Zaradi omotice, ki se mi zdaj vleče že nekaj mesecev, sem bila sprva napotena na ORL (preiskave so bile bp), kasneje pa še na MR možganov, kjer niso ugotovili posebnosti, razen zadebeljene sluznice v nosni votlini in etmoidalnih celicah. Nevrologu sem potožila, da velikokrat začutim neko tiščanje/pritisk v zgornjem delu nosa in sicer imam občutek, kot da zadaj, za nosom nekaj v hipu zraste in mi pritiska na okolico. Zatem se pojavi omotica. Zdaj me zanima, ali bi bilo možno, da mi to povzroča vrtoglavice/omotice in ali bi lahko bila to posledica kakšne alergijske reakcije? Sicer kakšnih drugih spremljajočih simptomov nimam, pa tudi do sedaj nisem imela težav z alergijami.

Lep pozdrav, Ema P.

Spoštovani,

omotica vsekakor ni posledica lokalne alergijske reakcije v nosu. Obe težavi (omotica in tiščanje v nosu) sta povzročeni s stresnim dogodkom oz. neuravnovešenostjo avtonomnega živčnega sistema.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Pozdravljena!
Zahvaljujem se za odgovor. Imam pa še eno vprašanje. Opazila sem, da mi potem zvečer, ko ležem spat, v nosu glasno poka. Kot bi se nekaj v korenu nosa drobilo. To nekaj časa traja in se potem umiri. Naj omenim, da nisem nič kaj prehlajena ali kaj podobnega. Kaj bi lahko bilo to? Nevrologu, ki ga še vedno obiskujem zaradi omotice sem to omenila in svetoval mi je, naj poskusim s kakšnim pomirjevalom pred spanjem, kar mi pa ne diši kaj preveč, saj že od mladih let jemljem zdravila za migreno in se zato drugih zdravil ogibam kolikor lahko.
Lp, Ema

Spoštovani,

pokanje je morda posledica premikanja sluzi v nosu in vsekakor ni nevarno. Sami od sebe se kosti ali hrustanci ne drobijo. poskusite tudi s sprostilnimi tehnikami pred spanjem – dihalne vaje, joga, mirna glasba itd.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close