Omotica, bolečine v prsih
Pozdravljeni,
že nekaj časa imam težave z bolečino na sredini prsi v trikotniku. Bolečina ni neznosna, gre bolj za tiščanje. Tiščanje je vsakodnevno, le spreminja se v jakosti.Poleg tega imam praktično vsak dan občutek omotice v glavi, pa tudi rahlega glavobola v sredini čela. Ko je ta omotica večja postanem šibka in me postane strah. Kar seveda vse še bolj potencira. Že nekaj časa mi tudi šumi in piska v ušesu, vendar slišim normalno.Naj povem, da imam krvni tlak normalen, le včasih celo nizek. Pred kakšnim letom sem imela tlak mejno povišan, a sem ga z zdravim načinom življenja uspela znižati na normalno raven. Holesterol in sladkor sta normalna.
Zadnji izvid krvi pred več kot pol leta je pokazal normalen hemoglobin( na spodnji meji), vendar pa nizek feritin (10,3). Zdravnica je ocenila, da ne potrebujem dodatka železa, čeprav sem bila v preteklosti že slabokrvna.
V lanskem letu sem opravila tudi kardiološki pregled z UZ. Razen tega, da so stene levega prekata mejno zadebeljene ni bilo drugih posebnosti. EKG je bil normalen: sinusni ritem 79/min, intermediarna os, le QTc je 439 ms (je to preveč oz. kaj pomeni), omenjene so nespecifične spremembe ST spojnice.
Prosim za vaše mnenje, saj ne vem kaj se dogaja z mano.
Pozdravljeni, žal ne morem oceniti, do kakšne mere je bilo raziskano tisto tiščanje v prsih oz kaj je bilo mnenje kardiologa, ne bi pa me presenetilo, če bi dobršen del težav povzročala tesnobnost in ne kakšna druga bolezen, pogovorite se z osebnim zdravnikom še o tem. Lep pozdrav