omfalokela
Ja, na žalost so pri mojemu sinčku pol leta nazaj ugotovili (pri morfologiji ) omfalokelo. Glede na to, da je poleg omfalokele še nekaj znakov kazalo na kromosomsko napako TRISOMIJO 18 so mi v LJ svetovali prekinitev nosečnosti (v 23.tednu). Vsekakor narediš UZ pregled (jaz sem imela 2 v naši bolnici, nato še 2 v LJ porodnišnici) pa še amnioc. če je potrebno, da se ugotovijo morebitne druge nepravilnosti. Če je “samo” omfalokela, pa mi je bilo rečeno, da se da zelo lepo vrniti vse na svoje mesto in živijo taki otroci “normalno”. V takem primeru se naredi carski rez in takoj po porodu poseg pri otročičku.
Držim pesti, da bo vse ok.!
Hvala Belina in verenak.
UZ so mi naredili in tudi AC in zaenkrat kaže dobro. Kako so pri tebi Belina ugotovili trisomijo 18 ? Verenakk, tvojega sporočila sem bila pa sploh vesela – so te takoj ob rojstvu operirali? Ali je popek ostal? Zakaj pa imaš ostale brazgotinice, poleg na trebuhu? Hvala in LP
Držim pesti da bo vse ok!!!
UZ: omfalokela, prsti so bili prekrižani en čez druzga, prav tako na nogah, dolge kosti so bile kratke, nosna kost je bila nepravilna (na nuhalni je bilo vse ok ), ni bil zadosti velik za tiste tedne nosečnosti, … en kup nepravilnosti. Ko sem rodila pa sem še sama videla še več nepravilnosti (ušesa, prsti na nogah, oči,… ) kot je bilo videt na UZ. Nisem delala amnio., ker so rezultati UZ bili katastrofalni in v moji krvi je bilo tudi nekaj narobe, saj so me na podlagi tega izvida napotili v LJ. Sedaj čakam na rezultate obdukcije.
Res da imajo v LJ dosti boljši UZ kot pri nas in se je doooosti več videlo.
Upam, da nam kmalu sporočiš kakšno lepo novičko, da je vse ok in da boš kmalu imela svojo štručko v rokah..:)))
velik objem!