OMENJANJE BIVSEGA FANTA
Pozdravljeni bralci!
Pisem z namenom, da me nekdo pomiri, napise svoje mnenje, obrazlozi situacijo katera mi gre pocasi ze zelo na zivce.
Imam novo punco, z njo sva skupaj 4 mesece. Punco zelo ljubim, mislim, da “je to to” med nama, da sva se nasla, da sva taprava drug za drugega – tudi sama tako meni.
Imam pa en majhen problemcek. Punca omenja svojega bivsega v kar dosti kontekstih. Res je, da ni na dnevni bazi, ampak v primerjavi z ostalimi puncami, tega nisem nikoli dozivel. Pac logicno je, da svojemu partnerju ne razlagas toliko stvari iz preteklosti, ker slabo vpliva na drugega.
Kar se tice seksualnega zivljenja pa itak, da ne. Kako ti lahko nekdo omeni, da je imel z bivsim odlicno porihtano spolno zivljenje, ker sva na zacetku imela malo tezav. S tem tezav ne resis,.kvecjemu poslabsas, saj ti pride to v podzavest, da ne bos nikoli dober kot njen bivsi.
Omenjanje kako sta se peljala z motorjem,.kako je uzivala, pa da bi si posledicno ona sedaj kupila motor (no ceprav si je zaenkrat premislila glede nakupa). Da ga ima dodanega na snapchatu, ceprav pravi, da samo on posilja slike avta bla bla, no takrat ga je odstranla, ko sma prisla na to tematiko. In to zato, ker mi je pritisk dvignilo zato, ker se jezila na mene, zakaj sem se javil punci, ki me je nekoc osvajala, rabla pa je le pomoc glede dela, nic posebnega. Ajde mislim, kak bi blo njej da bi imel bivso dodano na snepi oz. Bilokatero punco, ki bi mi snepala😆 . Jaz bi lahko bil isti, bi omenjal, da sva z bivso res dosti poz sprobala, da sma seksala ogromno vec na dnevni, tedenski bazi… Kaj sva delala,.kake interese sva imela, da me je klicala tudi ko je bla z nekom drugim v zvezi, itd. Ampak nena, bivsa je bivsa, cim manj ve o njej, boljse se jaz pocutim.
Svojo punco imam zelo rad, uzivam dneve z njo, zadnje case sma skupaj vsaki dan od jutra do vecera, razen ko delam. Vbistvu nisem ljubosumen fant, me take stvari ne prizadanejo, ampak potrebujem pomoc. Najraje od punc, se posebej tistih, ki omenjajo svoje bivse.
Ali to pomeni, da clovek se ni custveno preprican, zrel za novo zvezo, ker ima se vdc custev do bivsega, kljub temu da je ze od tega par let? Ali je to samo zato, ker rada govori in se vbistvu ne zaveda, da vcasih pove kaj prevec?
Hvala vsem, ki se boste odzvali in mi pomagali z nasveti.
Lep pozdrav.
Povem iz svojih izkusenj. Ni ga prebolela in ga pogresa. To sem jaz isto podzavestno delala bivsemu. Skos govorila o bivsem pred njemu.
Isto sem ga mela na snepo, da sem lahka mu pokazala da sem srecna tut brez njega, ceprav sm ga globoko v seb pogresala, bla potrebna njegove pozornosti. Usedta se pa se pomenta.
Pozdravljen,
najprej nehaj biti zaljubljenček, to je totalno anti privlačno ženskam, ko vidi svojega moškega, ki se obnaša kot neka zaljubljena najstnica. Po štirih mesecih ne moreš zares ljubiti osebe. Ti si trenutno zaljubljen, očitno te punca zelo privlači.
Druga zadeva, če omenja bivšega, pomeni da nisi prava zamenjava. Da si boljši od njega, ga ne bi omenjala. Ni ga še prebolela in tebe samo izrablja za obliž na rano. Ko bo prišla h sebi, te bo pustila in si našla nekoga, ki je enak ali boljši od bivšega partnerja, ti boš pa ostal z zlomljenim srcem. Zato zabremzaj čustva, ker nista v odnosu iz istih razlogov.
Tretja zadeva, ne preživljaj cele dneve z punco. Razumem da si mlad in zaljubljen, a s tem boš povzročil da boš ugasnil strast med vama. Če preživljaš cele dneve z punco, to pomeni da si jo postavil za center svojega sveta in tega ženske ne marajo (čeprav trdijo drugače). Ženska hoče moškega, ki strmi h ciljem, da dela na sebi in karieri, ne nekoga ki bo po cele dneve visel z njo. Glede na pisanje predvidevam da sta še mlada, a vseeno ustavi konje. Moraš imeti življenje zunaj vajinega odnosa, prijatelje, hobije, delo…Če si z žensko po cele dneve ona nima časa da te pogreša in tako boš uničil vso privlačnost. To ti govorim za v bodoče ker pri tejle punci si samo nekdo, ki ga izrablja za pozornost in čustveno oporo.
Kar se pa tiče seksa, moral se boš potruditi, kajti ženske ne oprostijo slab seks. To imaš lahko resen problem. Vem točno kje grešiš a ne morem tega javno pisati. Za več me Kontaktiraj, najdeš me na interntu. Lp
Zdravo, jaz mislim da ni še vse izgubljeno. Ena od možnosti je tudi ta, da se punca počuti, kot da se ti zanjo premalo potrudis. Ji posvecas premalo pozornosti ali pa jo imas morda rahlo za samoumevno. Pa tako, ko omenja bivsega, mogoče želi v tebi vzbuditi malček ljubosumja, da bi se ti malo bolj potrudil za njo. Na žalost je pri meni tako. Kadar omenim kako bivso simpatijo, pa vedi da nimam vec nobenih custev do njih, je to samo zato, da malo “zbudim” svojega. Si mislim, da naj se zaveda kaj ima in da lahko grem drugam.
Jaz sem omenjala bivsega enemu zato ker sem se ga zelela resit in sem se ga resla potem. Potem sem sla k bivsemu nazaj pa zal nisma skupi ostala ker pac noce izbrat med mano in starsi. Rajsi drka doma.
Punca te nima rada ce bi te mela bi bivsega pozabila in niti muksnila nebi o njem!
Si samo vmesna postaja. Za tabo pride se en ki bo ga ljubila.
Po štirih mesecih je definitivno še ne moreš ljubiti in je sploh še ne poznaš, zato ne moreš vedeti, da sta prava drug za drugega.
Zakaj ti ona tako pogosto servira bivšega, je pa težko reči. Lahko, da ga ni prebolela, lahko, da se ji ti dejansko zdiš manj zanimiv, lahko pa tudi, da je negotova in se na ta način skuša povzdigniti v tvojih očeh (je pa to malo čudna metoda).
Vzemi vse skupaj malo bolj sproščeno, ne postavljaj osebe, ki je absolutno še ne poznaš, na prvo mesto v svojem življenju, uživaj z njo, spoznavajta se in počasi boš videl, kako in kaj. Pa kakšno njeno pripombo poskusi odbiti s humorjem, obrni kako zadevo na šalo – poišči svojo samozavest. Sigurno si v redu fant, ne pusti se deprimirat zaradi pripomb, katerih smisla in namena zaenkrat niti ne poznaš.
Zakaj sta se tvoja punca in njen bivši razšla?
Kdo je koga pustil?
Ali sama ve, zakaj (ga je pustila ali jo je pustil)?
Se pogovarjata o tem?
Ti je to sama povedala, si jo sam vprašal?
Ti lahko o tem govori, se pogovarja sproščeno z lastnim interesom, ali (v orimeri, če si jo sploh kdaj kaj o tem spraševal) odgovarja z odporom, v smislu “nehaj mi o tem težit”?
Skozi takšne pogovore lahko veliko odkrijeta tako o sebi, kot o drug drugem, kaj si sploh želita v partnerstvu in kaj ne.
Omenjat pozitivne lastnosti bivšega/bivše, opisovat seksualne podrobnosti z bivšim, bivšo, pa je prej destruktivno kot koristno (razen, če sta zrelostno tako visoko, da so te “informacije” brez čustvenega naboja, tako pri enem kot drugem, in ne ogrožajo vajino lastno samozavedanje in samozavest).
Večkrat je tako, da če še nisi povsem odmislil preteklosti, boš bivše razmerje povlekel s sabo naprej, ampak jaz na tvojem mestu še ne bi obupala. Včasih čas sam poskrbi, da novonastala vez postane vse pomembnejša in pretekla vse manj in tako se počasi vse manj pozornosti namenja preteklosti. Ampak tako bo v primeru, če bosta vzpostavila kvaliteten odnos, v katerem bosta oba zelo zadovoljna. Kot je že uporabnica zgoraj napisala, ne bodi tak, ne živi le za njo in čas z njo – pa ne samo zaradi tega, ker bo potem zanjo manj vznemirljivo, ampak tudi zato, ker nikoli ne smemo postaviti druge osebe za center svojega sveta (ne glede na to, kako težko je to, ko se res navdušiš), ker če se v centru kaj poruši, se ti poruši potem ves svet. Kar pa zadeva pogovore glede bivših – nekaj o preteklosti partnerja je vseeno dobro (in po moje tudi prav), da veš, tudi kar zadeva druge ljudi. Kar se posebej izpostavi, ne vzemi kot izziv za neumsiljeno tekmovanje z bivšim za naprej, ampak morda kot namig, kje še je kaj manevrskega prostora za napredek v vajinem odnosu. Če pa nič ne bo pomagalo in se bi recimo še stopnjevalo tole “bivšanje”, se pa resno pogovorita in kakorkoli težko bilo, razmisli, če boš res zgolj kakšna tolažilna nagrada ali si zaslužiš kakšno, ki ti bo resnično dala priložnost, da jo osrečiš s tem, kar si.
Kot mladi ženski, se mi tovrstno početje ne zdi ne normalno in ne zdravo. Moje mnenje je, da glede na to, da se to omenjanje dogaja pogosto, da ne gre za vzbujanje ljubosumja ampak bivšega enostavno ni prebolela, tebe pa ima iz bogve kakšnih razlogov, verjetno za celjenje čustvenih ran. Poskusi se z njo pogovoriti, če pa se ne bo šlo pa postavi te slepe metuljčke v trebuhu na stran in še enkrat objektivno premisli. Jaz osebno sem se na začetku zdajšnje zveze na prejšnjega spomnila samo v kontekstu kakšno srečo imam zdaj z novim in kako je bil prejšnji zanič v primerjavi s tem kar imam zdaj. Seveda sva imela tudi nekaj težav ampak z voljo se da vse rešit. Mi pa ne bi nikoli na pamet prišlo, da bi fantu govorila o bivšem ali ga celo primerjala, ker vem, da bi ga zelo prizadelo. Če bi to fant delal meni, bi takoj začela razmišljati o končanju veze.