Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Okus po železu ?

Okus po železu ?

Pozdravljeni,

konec meseca Oktobra sem prebolel Covid, takrat nisem imel nobene izgube vonja ali okusa tako, da mislim, da zadeva ni povezana s tem.

Sem pa proti koncu Decembra bil zelo prehlajen cca. 10 dni poln nos, grlo… Takrat je vse meso, jajca dobilo okus po železu katero je do ene mere izginilo v roku 14 dni, vendar še vedno kadar voham in jem meso ima malo okusa po železu, pa tudi če se najem z mesom čutim potem iz želodca ta neprijete okus.

Kakšna ideja kaj bi povzročilo omenjeno zadevo ?

Drugače sem star 32 let, zdrav, reaktivni športnik in drugih težav nimam vsaj da bi vedel ne.

 

Hvala ter lep pozdrav

Spoštovani,

 

vaš opis še najbolj spominja na motnje voha po prebolelem Covid-u. Zgodi se lahko popolna izguba voha ali pa samo delna, mnogi pa vonjave v procesu popravljanja voha narobe zaznavajo (parozmija). To je sicer dober napovedni znak, da se bo morda voh v veliki meri ali pa popolnoma popravil.

Svetujem vam multivitamine (predvsem veliko vitamina B) in VOHALNI TRENING. Vsak dan vsaj 2-krat povohajte 4 znane, močne vonjave (npr. kavo, origano, vanilijo, cimet, parfum, jasmin itd.). Vohalni trening lahko začnete tudi 1 leto po izgubi voha, pa še lahko prinese izboljšanje. Izvajajte ga najmanj 2 meseca, priporočljivo je vaditi 9 mesecev do 1 leto.

Lp

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close