Okrasni hibiskus
Pozdravljeni!
Morda moje vprašanje ne sodi v ta kotiček, ker imam problem z okrasnim hibiskusom in vseeno prosim za pomoč in vaša mnenja.
Pred dvema letoma sem okrasni hibiskus dobila v dar, vsega bujnega cvetočega. Seveda je odcvetel in čez nekaj časa pognal nove popke. Problem se pojavi, ko naj bi se popek odprl in naredil cvet in še predno se to zgodi, popek odpade. In čez nekaj dni se zgodba ponovi pri naslednjem popku. Torej ne odpadejo vsi popki naenkrat, ampak dan prej, predno postanejo cvetovi. To se mi dogaja skoraj dve leti, se pravi ves ta čas, kar ga imam na okenski polici. Listi so sicer zelo lepi, bujni, temno zeleni. Občasno ga dognojujem s paličicami in redno, ne preveč zalivam. Tudi škropim ga po listih. Prijateljica, ki mi ga je podarila, mi je svetovala, naj ga porežem približno 5 cm nad zemljo. Tudi to sem storila, obrasel se je, nastavil nove popke in vsa zgodba se je ponovila.
Če se je kdo srečal s podobnim problemom in ve, kako ukrepati, prosim za nasvet.
Hvala in še veliko veselja z rastlinami
Nada
Če je to navadni hibiskus, k ga dobiš v cvetličarni, potem je mogoče problem v tem , da ne mara da ga premikaš, niti toliko da ga zaliješ, pa še vetra ali prepiha ne prenaša dobro. Mogoče bo bolje če ga daš v stanovanje in mu dodeliš neko stalno mesto. Če pa je okrasni ali vrtni pa nebi vedela, kaj je narobe. a mu mogoče odpadajo listi?
Gre za OKRASNI hibiskus, ki ga imam na notranji strani okenske police v stanovanju. Ni na prepihu in ga premaknem samo takrat, ko pomivam okna. Sicer je od prvega dne, ko sem ga dobila, na istem mestu. Listi so temno zeleni, bujni in NE odpadajo. Odpadajo samo popki, dan prej, predno se odprejo, ne vsi naenkrat.
Pozdravljena!
Imela sem ravno tak primer! Krasni listi, zelo lepo je rasel, delal popke, ti pa so kar odpadali…Ce bos malo pobrskala nazaj, sem vprasanje postavila tudi tukaj in mi je nekdo svetoval (najlepša hvala, mimogrede!) da ga postavim poleti ven. To sem naredila, veliko sem ga zalivala. Kljub temu, da je revcka dva dni zatem skoraj popolnoma razcefrala toca, ti povem, da danes cveti da ne morem verjeti! Krasni ogromni cvetovi, da ga kar gledam in gledam! Prelepo! Ne vem sicer kako bo pozimi, ko bo spet notri, ampak dokler je se lepo vreme ti svetujem, da ga tudi ti postavis na sonce. Srecno!
Maša