Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje ogromen trebuh – dvojčki?

ogromen trebuh – dvojčki?

A je pri današnji tehniki mogoče, da na UZ spregledajo dvojčke? Aparat je nov, moj ginekolog natančen, ampak meni nekaj ne gre v račun…

sem tretjič noseča, dvakrat sem se zredila pribl. 14 kg, trebušček je bil bolj majhen, otroka pa kar velika (53 cm- 3710, 55cm.3840)..
sedaj sem v 8 mesecu, imam cca 3 kg manj, kot pri obeh prejšnjih nosečnostih, trebuh pa že sedaj večji, kot pred obema prejšnjima porodoma… p0a še zelo nemirno je tole tretje dete, me kar na treh koncih istočasno brca oz. suva, saj sat bila že oba otročka prej živahna ampak tole je pa že kar malo preveč…..

tudi sam ginekolog mi je rekel, da je topa zelo velik trebuh za 8 mesecev, pa mi kar ne gre v glavo, ali bi lahko spregledal, da sta dva…

Helena

Mislim, da ni mogoce, da bi bila dva. Verjetno zadnjega nosis pac bolj spredaj kot si ostala dva prej. Ce drugo ne, bi sama cutila, ce sta dva pri premikih, ker kljub temu, ce bi bila dvojcka, nista “identicna” pri premikih.

Morda pa je drugace obrnjen oz. se ni pravilno obrnjen in imas zaradi tega tudi vecji trebuh. Pocakaj na preiskavo srcnega utripa, ki je ravno nekje v 8 mesecu.

Vendar pa, ce ti je ginekolog rekel, da imas neverjetno velik trebuh za tak cas, potem, verjemi, se je moral 200% prepricati, da ni storil napake, ko je spremljal le enega otroka v tebi.

Pa lep porod.

Sama sem imela ogromen trebuh,po brcanju sodeč bi rekla ,da jih je v trebuhu najmanj pet,no pa je bil le eden 3380 in 52 cm,bilo pa je malenkost več plodovnice kot običajno.

New Report

Close