Najdi forum

Ogrevanje cene ene enote?

Vsi tisti kateri imamo vgrajene odčitalce gretja na radiatorjih, naj bi plačevali po enoti porabe. Še danes nam ni jasno, kolik je znesek ene enote za gretje?
Mogoče kdo ve?

Imamo enosobno stanovanje, prižgan ogrevan je samo en radiator. Cena pa taka, da padeš dol. Ko smo se pri SPL pozanimali, kolika je cena ene enote, nam niso znali ali hoteli odgovoriti. To je čisti nateg.

Zdaj smo se odločili drugače. Za prihodnjo sezono bomo popisali vse števce na odčitevalniku. Radiatorje bomo imeli zaprte.
Greli se bomo na elektriko.

Zanima nas, koliko nas bodo finančno ucurili.
SPL o vas se že dolgo piše, kako imate najdražje ogrevanje, predlagam vam, da svojo izkoriščevalsko firmo zaprete.

Pri meni so bili prejšnjo sezono 6 mesecev v depresiji, ker z enega števca niso mogli odčitati porabe! Nič ne de, da sem jim povedal, da enega radiatorja ne odpiram in ga tudi nisem napolnil!!
(SKG Kamnik)

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

nič ne poveš o stroških ogrevanja.

mi imamo novo fasado, stanovanje 70 m2 in znašajo celoletni stroški za ogrevanje in gretje tople vode 550 €.
temperatura v stanovanju je v času ogrevanja 23 st. C

O kakšnih stroških bi rad prebral? Vse skupaj je en velik nateg, seveda odobren s strani vladnih uslužbencev.

Predvidevam, da se gre za delilnike in ne za kalorimetre.
Kar pomeni, da se cena vseh stroškov, ki nastanejo zaradi ogrevanja, porazdelijo med uporabnike, sorazmerno glede na porabljene enote.
Si pa razna podjetja, ki uporavljajo s tem, prištejejo pretirane stroške. Zato se dogaja, da uporabniki plačujejo več, kot pa prej.

Gre za delilnike, na katerih se po popisu vsak mesec, da točno izračunati koliko enot si porabil. Tu je srž vsega problema, ker nas goljufajo.
Omenim naj še, da za pavšal ogrevanja cevi po bloku in razne pavšale plačujemo vsi, pod posebno rubriko porabe.

New Report

Close