Najdi forum

Sem odvisnica od heroina, želela bi pomoč terapevta, psihiatra, kogarkoli, da mi pomaga.Kam naj se obrnem?

Pozdravljeni,

imate seveda več možnosti, kam se lahko obrnete na pomoč. Lahko se obrnete na Zavod Pelikan, Društvo Up. Kot delavka Društva Projekt Človek, pa vam seveda lahko priporočam tudi naše društvo, kjer urejamo zasvojenosti. Za prvi pogovor lahko pokličete v naš sprejemni center v Ljubljani 01/ 540 31 74, kjer se lahko neobvezno dogovorite za prvi pogovor, kjer vam bodo eventuelno lahko tudi svetovali različne oblike pomoči, ki so na voljo.

Pa pogumno!

Špela A.

Živijo tudi sam sem zdravljen odvisnik. Ne bom te klical odvisnica ker ta beseda ni vredna tvojega TELESA . Tudi sam sem bil odvisnik zelo zelo dolgo. Bil sem v štirih komunah, težava je de komune temeljijo le na delu da se zamotiš ter da mine čas lepo delaš od jutra do večera.

Samo to žal nič ne pomagaj oziroma zelo zelo malo. Kajti ti moraš spremeniti način razmišljanja, najti nove hobije(meni osebno je pomagalo). Zapustiti krog ljudi z katerimi se družiš vsaj vse kateri imajo KARKOLI z heroinom. Vem tudi meni je bila groza, pa še hujša pride. Draga moja Nina ne bo lahko niti malo ne SE PA PLAČA POTRUDITI.
Zato ti iskreno svetujem pojdi v Ljubljano na Zaloško kjer je center za pomoč odvisnikov, imajo odličen program, znajo pomagati. Predstojnik je DR. Kastelic, imajo dobro ekipo psihologov, terapevtov, 6 tednov si na zaprtem oddelku ter 8 na pol odprtem, tam boš mogoče našla sebe vso srečo 😉

Moje osebno mišljenje o KOMUNAH kot so Reto , Valdinevule, Don Perino posebno nekatere verske Nimajo smisla mi smo imeli v Španiji po dvakrat na dan mašo, DA SE TI .. KAR NEKAJ,res je da se zamotiš in odkriziraš ampak svojega problema zakaj si sploh pristal na drogi pa ne ugotoviš kar je pa bistveno. Premisli pa odpiši ti bom še kej povedal sedajj grem pa res spat. Še to lepo ti zaupam zelo lepo se je zjutraj zbuditi pa spiti kavico v miru. To je čar k si ga žal že pozabila. PS: Ime NINA mi je pa čisto tako v glavo padlo .

Pozdravljena,

tudi jaz te bom imenovala NINA 🙂 Torej, pozdravljena Nina, imam fanta, ki ima iste težave kakor ti in iste težave kakor jih je imel Robertto. Tudi sam ne ve, kaj naj naredi, predvsem zato, ker ima prvič v življenju službo in te noče izgubiti. V službi vedo za njegovo daljno preteklost in t.i. “eksperimentiranje z drogami”, ne vedo pa, da je ponovno zapadel. Enkrat so mimogrede komentirali njegovo “nekdanjo” odvisnost… nekako takole je bilo: hvala bogu, da nisi več tako nespameten kot si bil, takšnih ljudi ne rabimo na delovnem mestu, z njimi so samo težave, zakaj si to sploh počel, kaj točno si počel ipd. Tu je sedaj problem. Če bi fant povedal, da ima težave z H in metadonom, ki ga kupuje na črnem trgu zato, da lahko gre sploh normalno delat, bi ga odpustili… 100%… Gre namreč za ljudi, ki nimajo tolernace in potrpljenja s takimi ljudmi. Fant, po nekaj letih komune in detoksikacij, ki jih ima za sabo – da o metadonskem “zdravljenju” ne govorimo – ne ve več, kako naj se tega reši. V službo mora hodit, če želi imet streho nad glavo in hrano v hladilniku, vendar mora nehati z drogo, ker ga to ovira pri vsem, kar počne/želi početi v življenju. Sočasno v službi ne smejo izvedeti, da ima sedaj kakršne koli težave z drogami, zato odpadejo vsi “izolirani” načini zdravljenja. Tudi jaz ne vem, kaj točno bi bilo pametno, da stori. Metadonsko zdravljenje odpade, saj je to bolj zadrževanje krize, kakor pa dejanska ozdravitev droge… Obstaja še kakšen program, ki dopušča, da delaš in se zraven odvajaš? Vidim, da imaš tudi ti Nina težave s funkcioniranjem v vsakdanjem življenju, kaj nameravaš narediti (kakšen imaš plan, katero zdravljenje pride v upoštev zate, itd.?)? S kakšnimi težavami se soočaš?

KAj pa če si tvoj fant omisli psihoterapevta, ki bi mu s podporo in pogovori pomagal skozi hujšo krizo?
Druga opcija je pa Perkova skupina v Kamniku – guglaj Andrej Perko, pokliči ga in vpraši. To bi bilo združlijvo s službo.

@weekend pozdravljena.
Koliksno dozo matadona si fant kupuje, vem za cene, to je drag sport. Ali ga kupuje vsak dan, ali kadar ne kupuje H? Vsaj zaradi denarja, pa da se odvadi H bi bilo bolje da se vseeno prijavi v center. Ne vem tako k srcu sem si vzela ta tvoj mejl…vse dobro

New Report

Close