Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Odvečna koža po celem telesu

Odvečna koža po celem telesu

Pozdravljeni.

Pri 16-najstih sem tehtala 109kg, nato sem zbolela za anoreksijo ter v 2 letih izgubila 30kg. V naslednjih 3-ih letih pa z bulimijo še 20.
Sedaj sem stara 21 let. Na mojem telesu je kar nekaj odvečne kože. Najbolj kritični predeli so: meča, kolena, stegna (predvsem notranja stran ter predel pod zadnjico), zadnjica, trebuh in zgornji del rok.
Odvečno kožo sem poiskušala omiliti s telovadbo ter raznimi kremami, vendar rezultata skorajda ni. Moja samopodoba je na dnu, borim se z motnjami hranjenja ter drugimi psihičnimi težavami, ki me ovirajo tako v poslovnem kot zasebnem življenju.

Zanima me kakliko bi stal poseg na vseh naštetih kritičnih točkah in ali bi mi vsaj del teh stroškov krilo zavarovanje. Nekajkrat sem že slišala, da v primeru resnih psihičnih posledic, vsaj del stroškov krije zavarovanje, je v tem kaj resnice?

Za odgovor se vam v naprej iskreno zahvaljujem.
gaja

gaja, nujno mi pisi na: [email protected]
imam enak problem kot ti, leskovšek pa ne odgovarja več na maile
pozdravljena

V.

Pozdravljeni

Ves ta čas sem odgovarjal vendar zaradi nepoyanvanja novega sistema odgovorov nisem uspel objaviti.
upam da bo edaj spet šlo 🙂

Prirporočam vam Gajaa da pridete na pregled saj vam bom alhko šele ob njem svetoval kaj in kako in kakšna bi bila cena posamičnih ali skupnih psoegov.
Pri odstranjevanju nodvečen kože vedno ostanejo brazgoitn , ki jih sicer skušamo čim bolj neopazno postaviti vendar so.
Zavarovanje žal ne krije stroškov dermolipektomij.

Lep pozdrav

Aleš

Pozdravljeni! Imam 112kg in velika sem 164cm.Sedaj bom začela z ločevalno dieto in bi rada vprašala ali s telovadbo ob dieti lahko kako preprečim, da mi ne bo koža preveč visela. Ker jaz se tega ful bojim.Čeprav sem sedaj močna, ampak koža je napeta tu pa tam imam kako strijo to je pa vse. Če ma kdo za to recept prosim napiši, da bomo mi ,ki imamo odvečne kile in tisti ki hujšamo imeli vsaj malo upanja, da bo naše telo kolko tolko zgledalo v kopalkah. Prosim pomagajte nam tistim, ki želimo nekaj doseč, ki prej žal nismo videli svojega telesa in sedaj čutimo te posledice, ki bodo vidne celo življenje. Žal nismo vsi bogati, da bi hodili na lepotne operacije. Če bi bla bogata ne bi sedaj tu psala ,,pomagajte mi,,ampak bi bila na kakšni liposukciji in ob kakšnem osebnem trenerju ali pa pri kakšnem lepotnem spesjalistu za rezanje odvečne maščobe in kože kože.

prosim pomagajte nam obupanim, ker si res želimo zgledati kolko tolko
prosim ne mi pisat, katere kreme so ful dobre za zmanjševanje celolita in za elastično kožo, ker to je lari fari. Prijateljica je shujšala za 30kg in ji ni nobena krema pomagala in je tudi ful telovadla pa ni nič pomagalo.Res je da, ko shujšaš si videti v obleki enkraten , fenomenalen a za obleko kriminalen.Žalostno ampak resnično.

Prosim za pomoč ,kako ob hujšanju ne imeti odvečne kože.
Za odgovore se zahvaljujem že v naprej.

Giti79 upam da še vedno vztrajaš pri shujševalni dieti. Poskušala ti bom vsaj malo pomagati z iskrenimi odgovori, čeprav prvi hip ne boš zadovoljna. Imela sem iste mere kot ti samo 10 kg manj. Po ločevalni shujševalni dieti pa mi je predvsem na trebuhu ostalo ogromno kože, ki jo žal na nikakršen način nisem mogla zategniti. Predstavljaj si suha sem, mišice na trebuhe močne full a kože še za tri trebuhe. Tudi zdravnikov nasvet je bil najprej shujšati ter nato telovaditi, ker bi se mi v nasprotnem ves “Špeh” spremenil v mišično maso to pa ni bil moj namen. Sicer je res da je odvisno od vsake kože kako se povrne v protno stanje in koliko časa je raztegnjena ter od nosečnosti, ki so še dodatno k temu pripomogle. Je pa res da pri meni je problem predvsem trebuh drugje nimam težav v tolikšni meri da bi me motilo. Vesela sem da si ugotovila da kreme ne pomagajo. Kar pa zadeva zavarovalnice da bi ti krila stroške sem zelooo skeptična in če ti uspe ti iskreno čestitam. Od njih ne gre niti cent. Celo ko z njimi kontaktiraš ti dajo v ozadju občutek da morda pa le potem zliješ svoje srce na papir kako te to res moti pri samodobi, obiščeš psihiatra ker tudi njegovo mnenje zahtevajo…..odpošlješ pismo po 3x na dan hodiš v nabiralnik preverjati če so ti poslali odgovor in potem dobiš domov dopis pol členov in zakonov po katerih ti oni ne odobrijo operacije, ker gre predvsem za lepotno operacijo. Celo bolniška ti v kolikor boš šla samoplačniško na operacijo ne pripada ampak moraš vzeti dopust. Ja priznam kar malo sem razočarana. Kolikor vem ti bo morda v pomoč da nekateri lepotni kirurgi celo omogočajo plačilo v obrokih ker cene niso male in si jih dejansko malokdo lahko privošči. No toliko za enkrat ne vem če sem ti kaj spodbudnega napisala pa vseeno za konec naj ti povem nadaljuj z hujšanjem, delaj stvari korak po korak in verjemi mi če boš vztrajala in si močno želela spremeniti samopodobo ti bo prej ali slej uspelo. Srečno!

Nikoli ne morete spremeniti preteklosti - lahko pa spremenite sedanjost.

Giti79, upam da z ločevalno dieto uspešno napreduješ in če, ti želim še v nadaljevanju veliko uspehov. Je pa to seveda samo začetek tvoje borbe pri oblikovanju telesa. Sama sem pri malenkost manj kg imela iste mere kot ti….shujšala sem po sistemu ločevalne diete s tem, da mi je ta način prehranjevanja pravzaprav postal stil življenja. Ko so se začeli kazati rezultati zgubljanja kilogramov, sem se začela ukvarjati s problematiko odvečne kože ki je z vsakim izgubljenim kilogramom bolj vidna. Najprej sem se odpravila na pregled in posvet k splošni zdravnici, ki mi je telovadbo sicer priporočala pa vendar v mejah normale, da se mi ves “špeh” ne bi spremenil v mišično maso. Se pravi najprej mi je svetovala hušanje in šele nato telovadbo. Torej vse skupaj je trajalo približno leto in pol. Shujšala sem famoznih 40 kilogramov in si tako pridobila odvečne kože da me je bilo groza. Govorim o koži na trebuhu. Potem sem se odločila za operacijo le te…brezuspešno prehodila od poncija do pilata, da bi si uredila operacijo preko napotnice. O svojem razočaranju niti ne bom kaj dosti pisala, ker danes to pravzaprav, ko je vse za mano niti ni pomembno. Je pa res, ko si na poti preobrazbe te vsi taki neuspehi kaj hitro lahko vržejo iz tira. Naj omenim, da ti tudi bolniški stalež za takšno operacijo, ki jo smatrajo zgolj za lepotno ne pripada. Res pa je, da je to stvar dogovora med pacientom in osebnim zdravnikom. Čas je mineval, dosegla sem en cilj….in stala na mestu. Kljub dosežku da sem shujšala to kmalu ni bilo več bistveno. Odvečna koža me je “ubijala”. Kar koli sem oblekla pa naj je bilo še tako modno je kvarila koža, ki nisem vedela al naj jo pustim da mi visi čez rob hlač ali krila ali naj jo nekako stlačim notri. Kakor je povedala ena od forumašic, pozimi še nekako ampak poleti ko so majčke oprijete, klica frfotava, hlače tanke…..pa saj pravzaprav niti ni bistvo a se to vidi ali ne bistvo je, da ko se slečeš nisi zadovoljen sam s seboj. Nekako sem uspela finančno si omogočiti operacijo in odločila sem se za dr. Testen v kliničnem centru. Od operacije sicer še ni minilo dosti časa pa vendarle lahko povem da sem zadovoljna….tako kot z obravnavo samo pred, med in po operaciji. Vse je potekalo brez zapletov. Redno hodim na preglede upoštevam vsa navodila, ki so mi dana in sem resnično srečna da sem uspela dosečt cilj, ki se mi je dolgo časa izmikal iz rok. Torej giti ne obupaj, pojdi korak po korak, rešitev se prej ali slej najde, obstajajo tudi lepotni kirurgi, ki ponujajo obročno odplačevanje tako da ni vse tako brezuspešno. Je pa res da po tem kar sem prebrala pri tebi tudi ne bo druge rešitve. Pozabi na kreme in kremice ker to je samo lari-fari na katerega žal vedno nasede velika večina (z mano vred). Pridno telovadi da si učvrstiš mišice, pazi na prehrano in predvsem imej cilj katermu boš sledila. Še enkrat ti želim veliko uspeha in upam da tu napišeš sem ter tja kako napreduješ.

Nikoli ne morete spremeniti preteklosti - lahko pa spremenite sedanjost.

to je res krut postranski dejavnik hujsanja.sama sem imela isti problem.iz 125 kg sem shujasala na 68.ja in vse je visel iz mene.trebuh sem lahko cel potegnila ven iz hlac

Lep pozdrav vsem,

Vaši odgovori so me resnično opogumili.Marcy, kontaktirala sem dr.Orozim-a, res je prijazen in vstrežljiv.

Bi lahko malce več napisale o okrevanju?
Kako je z brazgotinami, koliko časa so vidne, kje se nahajajo, jih drugi opazijo? Na telesu nimam ene same večje brazgotine zato mi misel na njih vliva malček strahu. Jih je katera dala kirurško popraviti/olepšati?
Koliko časa je po posegu potrebno počivati? Katerega dela telesa ste se lotili najprej?

Kako pa je z odnososm psihiatrov, so do teh posegov odprti, je katera imela kakšne večje težave s pridobitvijo mnenja za odobritev posega, ki ga krije zavarovalnica? Kje najti kakega prijaznega in razumljivega psihiatra, mogoč v okolici Ljubljane?

Oproščam se za val vprašanj, s temi stvarmi nimam večliko izkušenj zato se obračam na vas.

Hvala
Lp
Gaja

jaz s psihiatrom nisem imela problemov,narocila sem se povedla svoj problem ,on pa je na to napisal mnenje,ki sem ga predlozila svojemu kirurgu,zavarovalnici pa so podali mnenje psihiatra,kirurgov in moje splosne zdravnice.operacije so bile brez problemov odobrene

New Report

Close