Spoštovani,
imam nekaj vprašanj.
Visoka sem 168 cm in tehtam 50 kg. Sem še kar suha. Moti in greni mi življenje odvečna koža.
Med prehodom iz osnovne šole v srednjo sem se zredila in pristala na 64 kg.Potem sem imela zdravstvene težave (18-21 let) in sem shujšala na 47 kg.
Zdaj pa moj problem, na nogah imam povešeno kožo, na kolenu imam gube. To me zelo moti, v bistvu mi pošteno načenja samopodobo.
Ukvarjam se s športom, rolam, tećem, treniram ples, poučujem aerobiko, pilates. Povešena koža pa še kar ostaja. Poleg vseh treningov seveda uporabljam vse možne kreme za napeto kožo. Pa nič ne pomaga!
Zdi se mi popolnoma ne fer, da imam take grde noge, pa stalno pazim na prehrano in telovadbo, moje prijateljice pa v bistvu ne naredijo ničesar pa imajo lepe noge.
Zadovoljna sem, da sem zdrava in nočem zveneti presrano, ker se sekiram zaradi nog, vendar sem resnično zaradi tega zakompleksana. Stara sem 28 let.
Zanima me, kako bi se to dalo izboljšati s pomočjo estetske kirurgije, kako dolgo je okrevanje, cena, kako poteka operacija, kako je potrebno skrbeti za kožo na nogah po operaciji, kje bi mi to naredili?
Hvala za odgovore in lp
Jozefina
Pozdravljeni
Ko se koža enkrat preko mere raztegne se sama ne more več skrčiti in ostane ohlapna. Edini način odstranitve je izrez. Po njem ostanejo brazgotine. Te seveda postavino na čim bolj zakrita mesta ostanejo pa opazne celo življenje.
Za bolj podroben odgovor bi vas moral pregledati.
ODvečno kožo ozrežemo v lokalni ali splošni anesteziji. Šivi odtanjeo v rani od 2 do 3 tedne. noge je potrebno povijati oziroma noiti kompresijka oblačila- nogavice vsaj nekaj meecev tako da so brazgotine čim tanjše in man opazne. ža ne dan posega bi morali vstati in hoditi ob obsežnejših izrezih bo okrevanje trajalo tedn do 14 dni če gre za mnajše izrez pa le nekaj dni.
Lep pozdrav
Aleš
Pozdravljeni
Približne cene v Evrih
ABDOMINOPLASTIKA – LOK 1500 evrov
ABDOMINOPLASTIKA – SPL 2300 evrov
DERMOLIPEKTOMIJA – LOK 1100
DERMOLIPEKTOMIJA – SPL 1800
Kombiniran poseg trebuha in stegen bi sedaj stal okoli 2600 do 4000 evrov.
Cena je odvisna od obsežnosti in vrste anestezije.
Lep pozdrav
Aleš