Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Odvajanje urina

Odvajanje urina

Spoštovani

Ker sem zelo zaskrbljena pišem še tukaj

Imam hči staro 3 mesece in 3tedne. Včeraj tekom dneva je normalno močila pleničke 2x odvajala tudi blato. Potem pa sva ob cca 15h popoldan previle pleničko in ko sem jo ob 17h kopala je bila plenička suha. Plenička je bila suha tudi celo noč do danes 6h zjutraj ko se je prebudila in jo močno napolnila. Kasneje tudi pokakala. Do zdaj sva danes zamenjale že 6 pleničk. Naj še omenim tudi da sva se do tedna dni nazaj dojile potem pa je začela zavračati dojko in sedaj pije AM Aptamil 1. Po navodilih proizvajalca bi naj 4 mesečni dojenček popil 200ml na obrok, moja punčka pa popije  120-130ml na obrok na cca 3 ure. Vmes ji večkrat tudi ponudim čaj ali prekuhano vodo vendar ne spije tako rada (kakšen požirek/dva)

Pediatra sem danes zjutraj obvestila o situaciji in je odgovoril da naj samo spremljam če bi se stvar z suho pleničko ponovila in če zavrača hrano. Odgovor me nekako ni pomiril zato sprašujem še tukaj.

Je pa drugače punčka včeraj in danes dobre volje, nasmejana. Vročine nima, prehlajena ni.

Hvala za odgovor in lp.

Navodila o kokličini popitega mleka so samo okvirna. 200 ml obroka 3 mesečni dojenček težko popije, saj je to velika količina.

Račun potr4eb mleka DNEVNO je tel.teža v kg  x (povprečno) 150 ml in to delite s številom obrokov.

Npr. 6 kg otrok x 150 ml = 900 ml na dan, če ima 6 obrokov je to 150 ml na obrok.

Nasvet je bil kar pravilen. Če dojenček ne bruha, torej nima izgub in popije 120-180 ml na kilgram telesne teže na doan in je zjutraj plenica popolnoma premočena, pomeni, da ima dovolj tekočin, četudi izgleda, da v enem ali dveh dneh ni vse “po predpisih”.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close