Najdi forum

Lepo pozdravljeni. Star sem 25.let in točno eno leto je odkar kadim travo. Cigarete kadim od 15.leta , pitje alkohola samo pivo in to mogoče 2x.mesečno na kaksni žurki.
Sedaj sem se odločil da tej drogi naredim konec in preneham kajenje marihuane.
Vsaj upam ,, tako bom svoje odvajanje delil z vami in to od jutri od 8,ure naprej.
Vsak dan vam bom opisal stanje sebe , kaksni so obcutki , depresija in nasplošno dogajanje ob prenehanju uživanja droge.

Vsak najstnik , odrasel človek , naj si prebere mojo zgodbo in naj vrže joint stran od sebe.
Začelo se je lansko poletje na morju z prijatelji lepo smo ga popivali , zvecer pa smo se enga zvili , seveda v majhni količini 2, 3 dime in kaj je bilo od tega popolnoma nič , verjetno sem premalo inhaliral , je pa bil drugi dan drugačen , naredil sem 7.dimov , po teh 7.dimih po ene 15.minutah naprej gromozanska žeja potem pa malo smeha zatem ogromna paranoja kar dušilo me je in po uri in pol mesanih obcutkov ,z hudo lakotjo nastopi spanec.
To smo ponavljali celih 14.dni in kar fin obcutek sem zacel dobivat , enga sem skadil potem pa zlahkoto spil se 3.pire , dobival dar govora , ce je bila kasna muzika ali parti je bilo sploh noro lustno.
Po morju ko sem prisel domov nisem prižgal trave , se mi je pa zazdelo da ene dve noči nisem spal in da mi nekaj manjka v vikend se je pa zecelo prijatli in spet travica .
Enga si navijemo in debatiramo pozno v noč vendar mi pivo ni več pasal in sem pil sok.
Nato sem travo zacel kaditi sam , najprej en joint zvecer pred spanjem , ene pol urce poslusanje glazbe potem spanec zjutraj kot nov. To je minevalo kaksne tri mesece samo zvecer eno dozo majhno se v cigaret sem si tlacil ker nisem oziroma se zdaj neznam zavit rizle ,, potem je to ratalo malo hujše zacel sem orenk vlect predsem v vikendih , se pravi vsak dan zvecer 1, v vikent 3.dnevno +1.zvecer , obcutki niso več taksni ko so bili na zacetku ni bilo vec smeha , razen malo bolše volje ene pol ure po prižganem jontu.
In zdaj sem tu po 10.mescih jih zvijem 3.dnevno zjutraj – popoldan in pred spanjem.
K sreči sem privatnik in delo opravljam doma , da mi ni treba nikamor it.
Po 12.mescih kajenja trave se je korenito spreminilo življenje , organizem se je privadil na thc in moras kar precej skadit da si sploh zadet , poleg tega da si zadet padas v depresijo ,
nihanje razpoloženosti , lakote ni več , nastopi huda lenoba , motivacijo do dela ki ga opravljas naj bo to služba ali delo doma , zatem pridejo tudi tezave v zakonu , zapiras se vase , neda se ti več pogovarjat z starši , nimas več pristnega pogovara z punco , zgubiš popolen smisel za humor začnes se zapirat vase , izogibas se prijateljem , najleše je enga prizgat in se zleknit na kavc in tavat v svojmu svetu.
Vsak ki ima menje da trava ni tako škodljiva se po mojem mišlenju fino moti.
Trava te psihično dotovče in sprovocira da misliš samo nanjo in z dolgotrajnim kajenjem
ti lahko uniči življenje – služba – šola – partnerstvo – zdravo pamet.
Preden sem začel kaditi nisem imel nobenih tazav v življenju zgolj samo dobrote kaditi sem začel iz firbca in pristal tukaj ker sem zaenkrat ,se k sreči z partnerico , družino in delom ki še ni dobil razapad.
Odločil sem se da vam podrobno opišem vsak dan po prenehanju trave kašna bo kriza ,
ali je kriza samo psihična ali tudi fizična , naj bi trajala okoli 4.tedne od prenehanja kajenja.
Več vam napišem jutri po 8.uri.

Pozdravljeni,

Imam en problem. Moj fant kadi travo in od takrat se je zelo spremenil. Prosila bi za kakšen nasvet, kako mu dopovedati, da neha kaditi, saj to nikamor več ne pelje.
Hvala

Pozdravljena,

Žal vam moram povedati, da je odločitev o tem ali boste njegovo kajanje trave tolerirali, povsem vaša!
Kakšna sredstva boste pri tem uporabili, je odvisno od vas. Morda mu boste morali zagroziti z vašim odhodom, ali pa ga celo izpeljati, da bo videl da mislite resno! Je pa odvisno tudi koliko mu to kajenje marihuane pomeni in ali se je to že razvilo v odvisnost. Namreč odvisnik bo ponavadi izbral drogo.

Če zmore toliko samokritičnosti, da tudi sam smatra, da ima težavo in da bo pri razreševanju le-te potreboval pomoč, potem je smiselno, da bi se vsaj po nasvet, kako prenehati, oglasil v kakšni ustanovi, namenjeni zdravljenju od prepovedanih drog, lahko pa stopi tudi do psihoterapevta na pogovor.
Tudi v našem Društvu nudimo tovrstno pomoč odvisnim od prepovedanih drog in njihovim svojcem. Kontakte pa najdete na spodnji povezavi.

Uspešno razreševanje vaše težave vam želim!

--- Klementina Sambolič, magistra znanosti, zakonska in družinska terapevtka http://zavod-druzinskaharmonija.si/

Prvo se vam zahvaljujem za vaš odgovor.

Drugače sem pa probala že vse (da sem odšla, da sem mu nudila pogovor, ga na vse možne načine ogovorila naj neha in da to ni dobro) vendar nič ne pomaga. Omenila sem mu tudi že kakšno pomoč (psiholog/psihoterapevt) ampak vsak dan prestavlja s tem, saj mislim da ga je sram.
Lp

To po mojem samo kaže na to, da ni pripravljen storiti nobenega koraka k opustitvi droge!
Kot rečeno, je res od vas odvisno ali ga boste sprejeli s to njegovo “navado” ali pa se boste primorani odločiti kako drugače…

--- Klementina Sambolič, magistra znanosti, zakonska in družinska terapevtka http://zavod-druzinskaharmonija.si/

New Report

Close