Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Odvajanje od umetnega mleka

Odvajanje od umetnega mleka

Pozdravljeni,prosila bi za kratek nasvet glede ukinjanja mleka.
Imam skoraj 9-mesecnega dojencka, kateremu ze nekako od 4. meseca starosti uvajam gosto hrano. Naceloma jo je dobro sprejel, alergij nima. Dojen je bil nekako dva meseca, od takrat naprej uziva adaptirano mleko.

Zanima me, kako dojencka odvaditi od pitja mleka? Trenutno je situacija taka, da kot receno lepo pojé ca 3-4 obroke GH dnevno, pa vendar vselej zahteva poleg se mleko. Zaradi izrascanja zob pridejo vmes tudi tedni, ko GH pojé minimalno. Nekak se vrtimo v ciklu, ko kake dva tedna jé “zgledno” (velike porcije hrane, mleko samo se zvecer in ponoci), potem pa kake 4 tedne zaradi zobkov obrne plato in hoce skoraj izkljucno mleko.
Je vredno poskusiti s strogo vzgojo in mleka preprosto ne dati, ali pa je kljub vsemu se premajhen in naj po zelji uziva se mleko?
Nekako se v javnosti ne odobrava pretiranega hranjenja dojenckov z adaptiranim mlekom, sem nekako tudi sama upala, da ga bo pocasi nehalo zanimat, pa zal ne kaze tako.

Najlepsa hvala.

V tej starosti dojenček še potrebuje mleko, povprečno okoli 500 ml dnevno, tudi v obliki mlečnih izdelkov. Za pitje v tej starosti uporabljamo adaptirano mleko (ker je prilagojeno človeškim mladičem, ki za razliko od kravjihmladičev ne potrebujejo toliko beljakovin). Za prirpavo mlečnih kašic lahko počasi začnete uvajati navadno kravje mleko.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close