Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Odvajanje od “druzinske postelje”

Odvajanje od “druzinske postelje”

Pozdravljeni.
Na vas se obracam, saj ne vem kako pristopiti k problematikam, ki jih trenutno imamo na temo spanca.
imam 4,5 mesecno deklico, katera je polno dojena.
1.
Spi v zakonski postelji med mano in partnerjem od 3 tedna naprej (prej je bila v svoji posteljici, po prehladu ki je bil pri njenem 3 tednu, pa je prisla k nama in tam tudi ostala).
Menim, da bi se vsi trije bolje naspali, ce bi ona spala v svoji posteljici.
Nekaj dni nazaj sem jo po zadnjem dojenju polozila v posteljico, v kateri se je malo zaigrala, vendar ni zelela zaspati, kljub mencanju oci. Po igranju je bila ze resnicno utrujena, zato je zacela stokati, naj jo vzamem ven in polozim poleg sebe. Ves cas sem bila ob njej in ji nezno govorila, da tu mora spati, ker je to njeno, mami je pa zraven, da se ji ni potrebno bati. Po nekje 15-20 min stokanja sem obupala (bila je ze skoraj 20:30) in jo vzela k sebi v posteljo (nisem pristas stare sole “pusti jokati, se bo navelicala), ji ponudila dojko, na katero se je samo prisesala in zaspala (brez sesanja).
Navadno imamo ob 20h zadnje dojenje, kjer zaspi na dojki.
2.

Pri meni zaspi samo na dojki.
ker sem prvic mami, na zacetku nisem vedela, kaj tocno zeli, zato se je navadila, da zaspi le na dojki.
Izjeme so samo, ce imamo obiske, kadar zaspi lahko tudi v narocju ali pa na kavcu sama, ce slisi pogovor (kavc in jedilna miza za katero navadno sedimo sta v istem prostoru, prav tako vidi ona nas, kot tudi mi njo).
Ce je utrujena in se ulezem poleg, se obrne proti meni in zahteva dojko (zacne cucljati majico, z rokicam odmika majico). Sem ze poskusala, da sedim poleg nje, vendar ni pomagalo. Prav tako tudi ne, ce sem v istem ali pa drugem prostoru.
3.

Pri partnerju noce zaspati.
Zivimo na dezeli, zato imamo veliko za postoriti okoli hise, kar pomeni, da po sluzbi se partner najé, nato pa ostale obveznosti.
Ce je grdo vreme, ali pa je preprosto utrujen, bi rad da se pocartata in skupaj zaspita, vendar ne zaspi. Utrujena joka, ne pomaga nic, dokler ne pridem jaz (spet z dojko).
Pri ostalih druzinskih clanih (moja mama in tasca) nima tezav, zaspi v narocju, nato pa jo dajo lezati.

prosim za nasvete kako se lotiti tega.

hvala

Kakor so dojenčki prijetni in luštni, pa kmalu opazimo, kako smo sami sebe obremenili, če spijo v naših posteljah in če pustimo, da dojko zamenjajo za tolažbo in se uspavajo izključno z dojenjem. Dolgoročno smo sami sebe obsodili na stalno pripravljenost.

Nasvetov in tehnik je mnogo. Morda priporočam Elizabeth Pantley Otroško spanje brez joka v spanje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close