Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Odvajanje

Odvajanje

Pozdravljeni! Ponovno se obračam na vaše mnenje
Na skrajšano stvar je takšna: imam 3 mesečnika, polno dojen. Vedno redno brez težav odvajal kašasto zlato rumeno blato. V zadnjem mesecu je začel odvajati na cca 12dni. Odvajal sponatano,obilno kašasto zlato rumeno blato, bil dobro razpoložen ves čas. V ponedeljek je bilo 7 dni od zadnjega odvajanja,jokav in bil sum na bolečine v trebuščku zato sma bila hospitalizirana. (Hitro se je pomiril,tako da sploh ni nujno da ga je bolel trebušček) vsi izvidi so bili normalni,ultrazvok tudi le opaziti je bilo precej zraka v črevesju. Ima pogoste vetrove. Redno masirama trebušček in krčima nogice pa gre ponavadi precej vetrov iz njega. V bolnici je naslednji dan (torej po 8 dneh) odvajal blato normalne konsistence s pomočjo črevesne cevke. Bila sma odpuščena domov ampak sma dobila navodilo da morava po 7 dneh nazaj ce v tem casu ne bo odvajal. Najina osebna pediatrinja pa je mnenja da je zadeva normalna če se le mali počuti dobro in tako le dobro izkoristi mleko. Na teži pridobiva maximalno saj ima ze skoraj 8kg,apetit normalen,razpoloženje tudi razen občasnega napenjanja in precej vetrov.
Ali mislite da je tako poredko odvajanje normalno ali bi bilo treba odkriti kakšen vzrok?
Nadaljujema z masažo trebuščka,po nasvetu zdravnice sem začela dajati tudi kapljice sab simplex. Sedaj nevem če zadevo pustim dokler ne bo vidno da je malemu neprijetno in čakam da bo odvajal sam od sebe,ali me mora skrbeti in se res ukvarjati s tem kdaj in kako bo odvajal.
Hvala za mnenje lp

Če dojen otrok odvaja redkeje, tudi do 1x tedensko in pri tem nima težav, ne ukrepamo. Če pa ima težave, ga napenja, ima bolečine, potem uporabimo ali mehčalec blata (npr. Lactecon sirp) ali svečko (npr. glicerinsko), da vzpodbudimo črevo k odvajanju.
Svetujemo probiotike, ki uravnavajo čreveno floro, po uvedbi goste hrane se običajno zadeve uravnajo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close