Najdi forum

Pozdravljeni,

Z sedanjim fantom sva skupaj že skoraj tri leta. Vem da zaljubljenost po nekaj časa mine, ampak neka pozornost pa menim da mora še vedno ostati. Vedno bolj imam občutek da oz. opažam da me partner dobesedno odriva od sebe. Ne smem se ga dotikati (oz. samo takrat ko njemu paše, to je vedno kadar hoče seks.) za drugo vse išče izgovore, da ga to moti. Tudi on mi ne posveča pozornosti da bi me kdaj objel, dal poljub. Da ne govorim o tem da bi mi kdaj izrazil čustva da me ima rad, saj razumem da to moški težko počnejo ampak kdaj pa je le lepo da to storijo. Zdi se mi kot da sem z prijateljem ali bratom zaradi tega odnosa in da se ne obnaša kot da bi bila par. In jaz ker se po naravi čustvena in mi takšne malenkosti zelo veliko pomenijo, se zaradi takšnih malenkosti počutim grozno in mu dam tudi to vedeti saj vedno potarnam zakaj je takšen do mene ampak nikoli nobenega konkretnega razloga. Kljub vsemu ga imam res rada vendar se včasih vprašam ali mi je res treba tega.

Brez zamere ali imata vidva sploh podobne poglede in želje glede veze. Pri tebi imam občutek, da si želiš nekaj več kot pa lahko ti da sam partner zdaj. Pogovorita se ali pa ga direktno vprašaj kako se on vidi v vezi kaj on pričakuje od vajine veze oziroma kako si želi in ga poslušaj če tudi ti ne bo všeč ( mogoče ) kar ti bo povedal samo brez histerije in obtoževanj drugaže ne boš nič potegnila iz njega……..Kaj pa veš mogoče ti sama želiš že malo bolj trdno vezo on pa si tega še ne želi zato te odriva stran. Je pa smotano ja če ti partner noče povedati mogoče ga samo napačno vprašaš preveč o sebi poveš potem je njemu zoperno povedati nazaj. Kot sem rekla vprašaj direktno kakšno vezo si on želi in poslušaj zbrano.

ali te vara (oprosti) ali se je pa naveličal. če imaš nekoga rad, boš komaj čakam izkazovanje bližine. v vsakem primeru te ima samo za seks, očitno… za drugega mu ni.
srečno!

Hvala obema na odgovoroma, sedaj ne vem kako se naj v nadaljnje obnašam. Ali se naj malo preneham trudit glede najine zveze in počakam da on kaj stori ali kaj druga. Ker moje srce mi govori eno glava pa drugo.

Kaj Ti govori glava? Kaj Ti govori srce?
Bi zaupala? Sicer sem sama v podobni situaciji, zato ne vem če bi Ti znala pomagati. Vendar vem, da tukaj obstajajo dobri ljudje, ki bi to znali.
Le pogumno.

dober dan bambola030,

nisi pripisala let, zato je težje razumeti na kakšnem nivoju naj bi bila vajina čustvena povezanost.

Ko si zaljubljen, to traja vsaj deset let. To je prava ljubezen, in prava oseba.

Čustvena oddaljenost je samo posledica dejstva da se oseba nima rada. Mogoče se da to popravit z veliko topline in ljubeče komunikacije, ali pa je čas da se osamosvojiš in najdeš ustreznejšo osebo.

Sama sem ugotovila da tudi če si zaljubljen in te nekdo privlači, še ne pomeni da je ustrezen partner zate.

lp

A8785359
Moje srce mi govori da ga imam rada in še vedno imam upanje da bo bolje, ampak ni-to je bila tudi pika na i zadnji dogodek, zaradi katerega sem se odločila da vam pišem za pomoč. Priznam da me je tudi malo strah, da bi mi bilo žal v primeru da bi končala zvezo ali pa da bi naletela v prihodnje na kaj podobnega.
V glavi pa mi vedno pogosteje rojijo misli, kaj če je z mano kaj narobe-priznam nisem popolna in tudi jaz delam napake. Ampak se vedno trudim biti ljubeča do njega čeprav mi on tega ne dovoli in potem se raje umaknem. Res ne potrebujem 100% pozornosti, ampak nekaj malega, že zelo veliko bi mi pomenilo da bi me vsaj objel ko me vidi al kaj podobnega in potem se tudi vpršam kaj sem naredila narobe da je prišlo do takšne odtujenosti.

živi svoje življenje- drugače sem pa stara 23let partner pa je tri leta starejši, tako da nisva več najstnika.

Za ljubezen sta vedno potrebna dva,prava ljubezen nikoli ne umre,se vedno nadgrajuje.Včasih so sami ljudje malo domače rečeno hinavsi,ko vidijo da se dva razumeta.Pogovorita se normalno kot dva normalna človeka in samo od vaju je odvisno vajina prihodnost.

Med vama so ostale potlačene zamere, ki jih nista razrešila z iskrenim pogovorom. Zamere, ko se jih nabere preveč, pa v človeku vzbudijo nezaupanje in jezo na drugega. Zato je skrajno pomembno, da se vsaka zamera, ki med dvema nastane, rešeno kakor hitro je možno. Zamere so pogosto posledica nesporazumov oziroma napačnega razumevanja določenih dejanj ali besed. Kjer vlada iskren pogovor, se iz nerazumevanja vedno lahko rodi razumevanje. Iz razumevanja zaupanje in iz zaupanja ljubezen.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Bambola 030

Vsi si želimo pozornosti, bližine in topline. Zaradi tega najbrž ni nič narobe s tabo. Nekaj narobe pa je v vajinem odnosu. Malda si še, precej mlajša od mene. Tvoje partnersko življenje si šele ustvarjaš, zato si najbrž v izjemno pomembnem trenutku, da se posvetiš prav temu o čemer se sprašuješ. Že zaradi tega, da se ne bi ponovilo. Poskusi se pogovoriti o tem s partnerjem. Ne vem kaj se ti je zgodilo, da tako razmišljaš.To veš najbolj sama.
Iz izkušenj pa tudi to vem, da so besede, ali objem lahko tudi prazne, če so prepogoste in niso podprte z dejanji. Življenje je še pred tabo, verjetno si želiš družino, otroke in načrtuješ svojo prihodnost. Sta se kdaj pogovorjala že o tem ? Imata še kakšne druge skupne interese ?
Mogoče bo lažje, če boš malo o tem razmislila.

bambola 030

Upam, da se imaš toliko rada, da boš zmogla in znala povezati srce z razumom in modro ravnati.

Želiš si več, kot ti partner daje. Stvari, ki so normalne v partnerskem odnosu. Prva stvar, ki jo moraš dojeti, je, da si dejansko zaslužiš več – pozornost, objeme, spoštovanje, trud vsaj za pogovor, če vidi, da ti kaj ni prav. Ko boš to dojela, boš jezna nanj, če ti tega ne bo dal in ne bo upošteval tvojih čustev. In se ob njegovi hladnosti ne boš še bolj trudila zanj in ga prosila za drobtinice. Ampak boš, če v doglednem času ne bo spremenil odnosa, odšla na bolje. Ker tako ravnjanje, kot ti ga kaže on, ni ravnanje ljubezni. Sem bila ravno v taki situaciji in približno toliko stara kot ti. Zdaj sem v novi zvezi že skoraj 8 let in dobivam ljubezen, za katero mi ni treba prositi. Torej – čutim, da me ima partner rad, v prejšnji sem pa čutila, da me nima. Srečno!

Komunikacija, in še enkrat komunikacija … Pogovori se z njim. Kaj so tvoja pričakovanja v zvezi? Plujeta v isto smer, imata enake ali podobne poglede? V primeru, da te nima rad, ga pusti. Kaj boš s takšnim Kekcem. Življenje ti bo prineslo tebi primernega, ki te bo imel rad, verjami…:)

Če že sedaj ne dobiš pozornosti in izrazov ljubezni od njega, kaj šele bo čez leta. Kaj bo v trenutkih, ko boš še posebno ranjljiva in potrebna toplega in nežnega ramena?
Pogovorita se, naj ti razloži svoje obnašanje. In potem presodi. Če mu je veliko do razmerja s tabo, mu ne bo odveč noben trud, da bi te osrečil in zadovoljil.

Če pa se boš sprijaznila z manj, se bomo pa itak še veliko pogovarjali na forumu…

Mislim, da je to kar blizu resnice. Vsaj pri meni je to najbrž vzrok, da partnerja VČASIH odrivam od sebe. Ampak ne vedno in sem tudi prepričana, da ga še vedno ljubim.

Ja probaj tko nardit,da mu ti delaš isto,pač mu ne teži ga ne poskušaj na silo objemat,božat,… pač probaj ga ignorirat pa boš vidla pol reakcijo ker mogoče je naveličan da mu izkazujes tolko ljubezni oz. da mu tezis za to,je pa možnost da se tudi ne zaveda kaj dela tko da probaj js bi ze tko nardila čeprav vem da ni to to in da to sploh ni podobno nobeni vezi da se ignoriras ampak bos mogoce pol vsaj vidla ali mu je do tebe ali ne.. ker ce ga ignoriras se ti in da ne pokaze da ga moti oz. ne odreagira ostane tak kot je pol sigurno je bolse da se ti kaj odlocis oz. da se oba odločita kaj in kako naprej… ker v taki vezi je pol brezveze vstrajat,ker obadva nista zadovolna in trpita..Kdo si pa sploh zeli tako vezo??!!

Pozdravljeni,

tudi moj partner je postal čuden, čez noč. Včasih mu gre na živce če se ga samo dotaknem, ko ga poljubim, dobim občutek, kot da je poljub zaželjen samo iz moje strani. Dostikrat čez dan gleda v telefon, ga čekira in večinoma ga nosi s sabo, tudi na wc. Vem kaj mi boste rekle, da naj mu pregledam telefon. Sem mu ga že, najdla nism nič sumljivega in čudnega, ne morem pa nehati razmišljati o možnosti, da mi nekaj skriva. Šla sem tudi v to skrajnost, da sem pregledala telefonske izpiske, prav tako nisem našla nič konkretnega. Glede te njegove odtujenosti, sem mu to tudi povedala. In dobila odgovor, da ga sama odrivam od sebe, ker ga sprašujem takšne neumnosti in da postajam čedalje bolj tečna. Je imela katera takšno podobno izkušnjo? Moram pa priznati, da mi vsaj petkrat v tednu reče, kako me ima rad. Vendar kaj ko so to samo besede, ki jih lahko izreče vsak, raje bi videla da mi to pokaže z dejanji.

Prosim pomagajte…..

To so čisto klasični sindromi varanja. Če nisi našla nič sumljivega pač dobro skriva, morda ima njeno št. skrito pod ime najboljšega prijatelja, mame ali gradbene firme. Se bosta morala usesti in pogovoriti, ali ima smisel nadaljevati ali ne. Pa ne napadaj ga, ampak mu čisto mirno razloži svoje argumente.
Če ima drugo, je bolje, da gresta narazen sedaj kot čez 5 let in ob dveh otrocih.

Ti si njegov sex partner in, če nima od tebe tudi kakšne druge recimo materialne koristi, nič več od tega. Prej kot boš to uvidela, boljše zate. Ni nujno, da te vara, zagotovo pa se ne čutita kot bi se morala. Mogoče je zaljubljen v drugo ali pa se v čustvenem smislu preprosto ne vidi v tej zvezi. Nekaj premlevat in upat na boljše čase… kaj pa vem. Nežnosti pridejo same od sebe, če nekoga čutiš, si ga želiš. Za to se ne prosi. Vsaj če se človek ceni, ne.

joj bambola 30, kot bi pisala svojo zgodbo
midva sva skupaj 7 let, in že od začetka je bil zadržan glede čustev-ni jih izkazoval,ni jih znal deliti- najineg ljubezenskega življenja že zdaleč ni več, med tem časom sem rodila dva otroka, in ravno tako ne pokaže nobenega čustva do njiju ——–in kaj je najbolj pomembno, od kar živim pri njemu in vse bolj spoznavam njegovo mamo, mi je vedno bolj jasno – ona ni nikoli izkazovala čustev svojim otrokom in očitno je moj partner ista oseba-
moj skromni nasvet, ker jaz bi mogla točno to naredit ko sva bila še sama, namreč zdaj se bo pa to pri nas zgodilo, ko imam že dva otroka – pojdita narazen . to ni človek za toplo družinsko življenje, za tople odnose, za ljubeče pogovore in nasvete otrokov, vse mu je odveč – premisli dobro preden nadaljuješ zvezo, ker vedi da spremenil na boljše se definitivno ne bo – jaz se vseskozi upala in se trudila na vse možne načine-jaz vem kaj bi mogla naredit in vedi da ne želim nobeni ženski toliko joka in žalosti kot sem jo jaz občutila v teh letih- in kar je najbolj pomembno, vse to občutita počasti že otroka – zakaj?
srečno

New Report

Close