Odtekanje mleka
Spostovane forumke in seveda forumci,
tudi sama imam vprasanje, na katerega se nisem zasledila ogovora. In sicer sem v cetrem mesecu nosecnosti in zadnji teden opazam odtekanje mleka. Ali je to spoh mozno, saj se mi zdi dokaj prezgodaj. Odtekanje se dogaja predvsem ponoci. Sicer ne v veliki kolicini pa vendar.
Skrbi me zaradi tega, ker mi je prijateljica rekla, da to pomeni, da kasneje ne bom imela mleka. Se pravi po porodu, ker mi ze sedaj odteka. Ali je to res? Prosim, oglasite se ce imate podobne izkusnje ali pa ce ste samo osvescene glede tega.
Ali to lahko kako ustavim ali pac pusti stvari teci svojemu toku?
Za vase odgovore se vam ze v naprej najlepse zahvaljujem.
LP
Še veliko ‘nasvetov’ boš morala poslušati! Pa nič ne de, saj včasih ja pa kakšen tudi pravi. Sama sem, sprva kapljice, opazila tam nekje v petem mesecu nosečnosti in stvar se je le še stopnjevala, tako da sem na koncu imela v modrčku že blazinice, ki se uporabljajo med dojenjem. Takoj po porodu pa so bili to že celi slapovi mleka, spala sem kar ovita v brisačo, ki je bila do jutra povsem mokra. O kakšnem pomanjkanju mleka ni bilo govora tudi sedaj, ko je sin star 13 mesecev in sem se odločila prenehati dojiti, saj sem ponovno noseča.
Uživaj in ne skrbi preveč.
Marija
Da te pomirim … to seveda ni res, da ne boš imela mleka. Razložila ti bom po domače. Ko boš rodila, boš otroka pristavila k prsom, ta bo povlekel in že se bo začela reakcija. V prsih se sprosti določen hormon, ki da možganom signal za potrebo po mleku. Možgani nato dajo ukaz za proizvodnjo mleka in tako je meko za tvojega otročička pripravljen.
Pa ne verjemi tudi tistim, ki pravijo, da niso imele mleka ali da je kar izginil. Nič ne izgine, če delaš kot mati narava narekuje. To je sklenjen krog – otrok več sesa, več mleka je tu. To sem preverila na sebi.
Pozdravček,
Nita