Pozdravljeni!
Najprej se iskreno opravičujem, če sem zgrešila pravi forum, resnično ne vem točno kam se obrniti.
Ker pa sem tu tudi prvič, celotne ali razširjene vsebine tega foruma ne poznam, časa za branje je bolj malo, tako, da bi si vseeno želela o svojem vprašanju dobiti konkretne podatke.
Če naslov ni pravi me prosim preusmerite, da končno pridem do kakšnega podatka.
Pa k mojemu “problemu”.
Na telesu ( brada, predel dojk, in pod desno dojko ) imam po eno izbočeno, rjavo znamenje. Nobeno ni veliko, so pa za mene zelo moteče. Edino, ki me ovira tudi fizično je to pod levo dojko, ki me moti predvsem, pri nošnji nederčka, najbolj pa me estetsko “ovira” znamenje na bradi. Že leta in leta imam željo, da bi si dala le-tega in pa vse ostale odstraniti.
Ker to ni problem povezan z zdravjem mi je pri zdravniku kar nekako nerodno to izpostaviti, leta tečejo, želja pa ostaja. In iz leta v leto je močnejša. ;O))
Kam naj se obrnem po pomoč? Kako začeti? V kolikem času mi lahko to odstranijo, kako poseg izgleda in nenazadnje koliko stane ta zadeva? Sem iz Ljubljane, zato me zanima kje v okolici bi mi to naredili. So lahko po tem kakšne negativne posledice? Znamenja res niso ne vem kako velika, nikoli se niso spreminjala razen, da so z leti nekoliko malo zrasla.Nikoli niso bila spremenjena ali boleča.
Hvala, hvala za kakršnokoli pomoč, informacijo in upam konkretne, uporabne nasvete.
Z lepimi pozdravi in Ljubljane
V.
Spoštovani!
Rešitev težav, ki jih opisujete je relativno preprosta. Vse spremeb, ki so na koži so domena dermatologov.
Najprej vas dermatološko pregledamo, da se postavi diagnozo, kaj ta ” vaša znamenja” so. Na osnovi le te, pa se izbere najbolj ustrezno metodo odstranjevanja.
Od vrste znamenj in od metode, ki jo uporabimo je odvisna tudi cena posega.
Glede na vaš opis, predvidevam da gre pri vas najverjetneje za dermalne papilomatozne melanocitne nevuse. Kjerkoli že si jih boste odstranjevali, potrebno jih je poslati še na histološki pregled.
Pri vseh metodah, pa gre za relativno enostavne in rutinske posege, ki so hitri, opravljeni ambulantno, neboleči (lokalna anestezija) in vi lahko takoj po posegu opravljate vse svoje aktivnosti.
V Ljubljani je kar nekaj dermatoloških ambulant kjer takšne posege opravljajo. Pri odločitvi naj vas ne vodi cena ( najcenejše običajno ni najboljše..).
Vse tovrstne posege opravljam jih tudi sam.
Lepo vas pozdravljam