Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Odstranitev zrelnice pri odraslem

Odstranitev zrelnice pri odraslem

Spostovani,

zelo redko sem oboleval za raznimi prehladi in anginami, imam pa ze kronicno probleme z nosom in polnimi usesi. Zato me caka ORL operacija in ena tocka te operacije je tudi odstranitev zrelnic. Pri ORLju sem jaz samo dal pobudo, da bi pretehtali tudi odstranitev zrelnice. Nekako takole: “no, ce nabreknejo in naredijo vec skode kot koristi, a jih je mogoce pametno odstranit”, nakar je ORL takoj in brez argumentiranja za/proti dodal se to tocko na urnik operacije. Jaz verjamem, da je za ORL to rutinska operacija, ampak a je tudi za telo? Ne bi rad zamenjal zamasena srednja usesa z bolj pogostimi anginami, prehladi, ipd. in me zanima kaj se na dolgi rok zgodi, ko telesu nenadoma vzamemo obrambni organ, kot je zrelnica. Seveda bi se rad losal polnih uses, bi pa tudi rad vedel zakaj mi bodo rezali zrelnice.

Hvala za drugo mnenje.

No, vse to je nekoliko nenavadno..pri odraslih žrelnice navadno ni. Izgine med 10 in 14 letom starosti.
Ne vem, kaj so ostale točke zdravljenja..najverjetnej nosna pregrada ali nabrekle školjke? Morda imate v programu kako drugo operacijo ob kateri je dostop do žrelnice enostaven in je potem odstranitev žrelnice le še minuta več..
Žrelnica pri odraslem nima praktično nikakršne funkcije in tudi, če je prisotna in jo bodo odstranili, ne bo pomembnih neugodnih posledic.

Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close