Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija odstranitev nevusa na obrazu

odstranitev nevusa na obrazu

Spoštovani,

stara sem 21 let in imam na licu pigmentno znamenje, dolgo približno 1 centimeter in široko pol centimetra. Zelo me moti, zato bi si ga rada izrezala.
Skrbi pa me, da bo brazgotina ogromna, ker sem videla, kako velike brazgotine ostanejo pri veliko manjših znamenjih, kot je moje.
Zanima me, če je možno z obliži povsem preprečiti, da se brazgotina raztegne in, če je možno z laserskimi posegi brazgotino kasneje povsem zgladiti? Koliko posegov je potrebno? So dragi?
Razen tega pa mi znamenje še raste (si ga merim), a moja zdravnica je še vedno skeptična glede napotnice, kar se mi zdi precej nesramno (če pomislim, da zavarovalnica brez predsodkov daje denar – in s tem potuho – ljudem, ki so si sami pridelali svoje bolezni, kot npr. aterosklerozo, visok pritisk ipd).
Zato sem se pač odločila, da grem samoplačniško. Zanima me, kako dolga je v tem primeru čakalna doba za pregled in koliko za operacijo v KC (odvisno od kirurga?)
In seveda cena? Nekoč sem gledala cenik KC, tam piše samo za tri znamenja skupaj. Za eno se potemtakem ne da zmeniti (hočem reči – cena je ista?)?

Najlepša hvala za odgovore

Pozdravljeni

Cena odstrnaitve znamneja je 130 evrov.
Če gre za bolj povrhne znamenj ga lahko odstranimo z radiofrekventnim skalpelom in brazgotine praktično ne bo videti oziroma bo malo opazna…
Sam ne delam več v KC ampak v svoji ordinaciji.
Spremebo bi lahko odsranila že to sredo popoldan Če bi operacijo naredili ob prvem obisku vam pregleda (50 evrov)seveda nebi računal.

Lepo poydrav

Aleš

New Report

Close