Lep pozdrav!
Na desni dojki imam veliko lepotično piko, ki me moti že več let, saj moram vedno paziti kakšen modrc si kupim, da mi ne drgne ob piko.Še bolj pa me moti poleti ko jo moram prekrivati z obliži, da ne bi prišla v stik s soncem, zato sem se odločila da jo končno odstranim.zanima pa me ali po posegu ostane brazgotina??ali je kakšna možnost odstranitve ki ne pušča brazgotin??pika je namreč ravno na mestu kjer si verjetno nobena ženska ne bi želela grde brazgotine.
Hvala za odgovor!
pozdravljena,
nekatere nenevarne kožne tvorbe lahko odstranimo na način, kjer brazgotina praktično ni vidna. Večino znamenj pa lahko odstranimo le z izrezom, ki pušča stalno brazgotino. Najprej bi moral videti “piko” in šele potem bi lahko povedal na kakšen način jo lahko odstranim.
lp,
pozdravljeni,
V primeru, da vas znamenje srbi (pravite da ste se praskali), je najbolje da spremembo pregleda dermatolog, sicer pa praskanje znamenj odsvetujem. Sicer pa lahko znamenje pokažete tudi osebnemu zdravniku, ki vas bo v primeru, da ne more oceniti ali je znamenje povsem nenevarno poslal naprej.
lp,
jaz imam lepotično piko blizu ustnice rada bi jo dala odstraniti in sem govorila z zdravnikom vendar mi je po odgovru ki sem ga dobila malo težko zaupati ( rekel mi je da če hočem lep rez naj si poiščem nekoga ki se bo igračkau z tem..) zdravniku . kakor koli bi želela to odstraniti zanimalo pa bo me tudi plačilo in kakšni so lahko zapleti, hvala za odgovor
lp
pozdravljeni,
zapleti ob odstranitvi pike so redki, kljub temu pa jih je dobro poznati. In sicer: vnetje rane, grda brazgotina ali slabše celjenje.
Ali se da vašo piko odstraniti na način, ki ne bo puščal brazgotine, pa bi vam lahko odgovoril šele ko piko vidim.
lp,
Pozdravljeni!
Imam velik problem zaradi lepotičnih pik. Imam jih res ogromno in to vsepovsod. Zanima me, zakaj nastanejo? Zdi se mi, da jih mam vsako leto več.. Po videzu so rjave, nič izbočene, nekatere so manjše, spet druge večje. Zanima me tudi kako je z odstranjevanjem le teh. Hvaležna bi bila za vsako informacijo. Pa še to.. Nekateri pravijo, da odstranjevanje pik povzroča raka, oziroma poveča možnost za njegov nastanek. Kako je s tem?Ali je to res?
pozdravlejna,
Točnega vzroka za nastanek lepotnih pik ne poznamo, vsekakor pa so družinsko povezane. Omenjate, da ste slišali, da odstranjevanje pik povzroča raka, oziroma poveča možnost za njegov nastanek. To ne bo držalo, resnica je prav nasprotna. Z odstranitvijo “nevarnih pik” preprečujemo nastanek raka… Res pa je da večina pik ni nevarnih in jih zato iz zdravstvenega razloga ni potrebno odstraniti.
lp
Nekater “pike” je možno odstraniti na način, da ne ostane brazgotina, nekatere pa le tako, da ostane majhna brazgotina. Potrebne je pregled, da povem, katere bi šle brez vidnih brazgotin.
lp,
Nad ustnico imam skupaj 2 manjši lepotni piki, ki pa skupaj izgledata kot 1 velika in kvarita lepoto obraza. Šla sem k zdravniku, da bi mi piki odstranili, a ta mi je povedal, da je v času pubertete to nevarno. Tako, me sedaj zanima ali obstaja kakšna druga možnost da se ju znebim..morda kakšna naravna pot? Slišala sem, da krvavi mlečnik odpravlja bredavice in me zanima ali odpravlja tudi lepotne pike?