Pozdravljeni,
dne 2.7. smo mi na ginekološki kliniki kirurško odstranili aterom z premerom cca 0,5 cm. Nahajal se je na desni veliki sramni ustnici. Dobila sem 4 šive. Sam poseg je estetsko spremenil izgled spolovila. Ker je ginkologinja skupaj prišila veliko in malo sramno ustnico in ju tako skrajšala za cca 0.5 cm. Prav viden je prehod, kjer se guba zoži in potem nazaj razširi. Še vedno me kljub temu, da je od posega minilo 4 dni, predel precej boli. Zelo težko sedim in hodim. Menim, da poseg ni bil izveden strokovno. Kolikor sem prebrala po internetu se naredi samo površinski rez in se mešiček odstrani. Jaz pa imam občutek, da mi je odrezala kvadrat kože in potem z šivanjem skupaj “reševala” problem. Prosim za vaše mnenje ali se da zadeva kako popraviti?
Hvala lepa za odgovor
Pozdravljeni,
zelo težko sodim stvari, ki jih ne vidim. Vsekakor menim, da je potrebno počakati, da otekline minejo in se rane zacelijo in brazgotine dozorijo; to je vsaj 3 mesece. Nato pa je v primeru težav smiselno iskati rešitev.
Ponavadi se sluznica lepo vraste in tećžav z videzom ali funkcijo največkrat ni.
Pozdravljei,
7.11.13 so mi ocistli in zasili aterom na veliki sramni ustnici (velikost 4x1cm). Ker imam se vedno nekaj malega izcedka iz rane in me boli na dotik, sem si rano ogledala z ogledalcem. Sivi so ze “padli ven”, a rana ne izgleda zaprta (ni zlepljena, zaceljena, povezana skupaj) in za robovi, kjer je odprto, se kaze bela, gosta snov. Je to v redu ali se moram it pokazat? Ali bi moralo biti zarasceno? Ali obstaja moznost okuzbe in kako naj ukrepam, da se bo lepo, predvsem pa hitreje, celilo?
Hvala za odgovor.
Po pisanem sodeč obstaja verjetnost da žleza ni bila v celoti odstranjena in se bo aterom ponovil.
Pozdravljeni!
Pred enim letom sem imela na levi sramni ustnici vnet velik aterom podoben fižolu. Tega so mi kirurško odstranili na Polikliniki, vendar se mi je sedaj spet ponovilo. Spet sem šla na odstranitev in so mi rekli, da so v celoti odstranili aterom, vendar se mi je spet pojavila bula takoj po operaciji in sicer 1 cm od stare rane. Ta zatrdlina je velika za oreh in me na dotik boli. Sedaj je od operacije minilo 4 tedne. Ali naj še počakam, da to mine ali se mi je spet ponovilo? V tem primeru imam le zatrdlino in mi ne teče gnoj, kot je bilo to prejšnikrat.
Pozdravljeni, v vsakem primeru je potrebno počakati do 3 mesece po posegu, da se brazgotinjenje povsem konča. Takrat bo jasno, ali gre za ponovitev. Mogoče bi bilo smiselno preveriti tudi pri ginekologih, če ne gre za vnetje bartolinijeve žleze.
lp