Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Odškodnina za materialno in nematerialno škodo

Odškodnina za materialno in nematerialno škodo

Pozdravljeni!

Prosim za pomoč!

Ali se odškodnini za materialno in nematerialno škodo lahko izključujeta?

Odškodninski postopek za povrnitev nematerialne škode (telesne poškodbe), vodi odvetnica in v tem primeru sem že prejela ponudbo.

Oškodninski postopek za materialno škodo (poškodba vozila) pa je bil voden na zavarovalnici in iz katere sem tudi prejela ponudbo. Zanima me tale podatek, ki je bil zapisan na dokumenetu za poravnavo materialne škode: PORAVNAVA ZAJEMA POPOLNO KRITJE ZA VSE MATERIALNE ŠKODE, KI JE NASTALA OŠKODOVANCU V TEM ŠKODNEM PRIMERU. OŠKODOVANEC SE PO PLAČILU TEGA ZNESKA ODPOVEDUJE VSAKRŠNIM ODŠKODNINSKIM ZAHTEVKOM NAPRAM ZAVAROVALNICI IN DRUGIM PRAVNIM IN FIZIČNIM OSEBAM.

Ali se torej izplačilo teh dve odškodnin izključuje, oz. če podpišem eno poravnavo, druge odškodnine ne dobim. Oba postopka potekata na ISTI zavarovalnici.

Hvala

Lp, G.

Za materialno škodo zavarovalnice pošljejo poravnalno pogodbo,Ki vsebuje poravnavo tudi za nematerialno škodo.
Če boste uveljavljali tudi nematerialno škodo je bolje na poravnalni pogodbi prečrtati nematerialno škodo,ali dopisati da jo boste uveljavljali.V nasprotnem primeru lahko ostanete brez odškodnine,
Srečno Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close