Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Odškodnina? Prosim za odgovor čim prej

Odškodnina? Prosim za odgovor čim prej

Imela sem prometno nezgodo 15.11.04 sedaj me pa znima slednje:

-avto je bil ocenjen totalka. Rečeno je bilo, da bo še kak mesec trajalo da bo cenilec dobil vse potrebne dokumente. Se pravi zapisnik in podpis od povzročitelja nesreče. Tako da vprašanje kdaj bom sploh dobila denar za škodo. Ker pa je registreran in se ga ne da uporabljati me zanima, če lahko jaz avto odjavim iz prometa in ga prodam , takšnega kot je sedaj v takem stanju-se pravi razbitega ali moram počakati da, zavarovalnica vse prej stori.

-za avto sem dala 550.000,00 SIT letos maja, sedaj pa me zanima, kok dobim zanj ce je bil ocenjen totalka!

-k sreči nisem imela nobenih resnih poškodb, razen natega vratu. Dobila sem mehko ovratnico. Zanima me kako je s tem novim zakonom? A se dobi kaj odškodnine za to poškodbo, kako je sedaj s tem?

Hvala lepa v naprej
LP

Da vam bo cenilec lahko poslal poravnalno izjavo ( koliko so vam priznali odškodnine )je potrebno počakati vse dokumente ( izjavo povzročitelja, kupon, policijski zapisnik…)
Vozilo brez problemov lahko odjavite iz prometa in razbitino prodate.
Koliko vam bo cenilec ocenil totalko vam ne morem povedati, ker je to odvisno od tega kakšen avto imate, koliko je star, koliko je rešenih delov…
Za telesne poškodbe pa lahko daste zahtevek ko bo zdravljenje končano. S 1.11. pa so se spremenili zavarovalni pogoji samo za poškodbe iz naslova AO+ ( zavarovanje za kritje poškodb vsakokratnega voznika povzročitelja ).
Lep pozdrav
Tanja Razinger

Zahvaljujem se vam za vaš odgovor!

LP Natty

New Report

Close