Z možem sva bila življensko in nezgodno zavarovana pri Triglavu od leta 1999 na skupni polici. Letos je moža povozil vlak. Zdravnik je v poročilu o smrti obkrožil vzrok nesreče samomor. V policijskem poročilu pa je navedeno, da je mož v jezi odšel in se ne more ugotoviti vzrok smrti. Mislim in v to sem prepričana, da mož ni hotel narediti samomora, pač je hotel samo mir in se po železniški progi odpravil domov, ker je bila to najbližja varianta. Nikoli ni govoril o kakem samomoru. Zavarovalnica mi je pripravljena izplačati samo del polici, ki se nanaša na smrt. Glede nezgodnega zavarovanje pa nočejo nič slišati. Ali obstaja kakšna možnost, da dobim tudi ta del izplačan. Ker odvetniki mi bodo vse obljubili, samo da zaslužijo svoje.
Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.
Spoštovani!
Zavarovalnice izplačajo v primeru samomora zavarovalno vsoto in pripadajoč
dobiček upravičencu.Vendar pa mora biti zavarovalna pogodba v veljavi vsaj tri
leta. Vsaj pri nekaterih zavarovalnicah je tako.Potrebno bi bilo prebrati
splošne pogoje zav.Triglav.,pa bi vam lahko točno povedal.
Odškodnino iz nezgod.zavarovanja pa vam nažalost ne more priskrbeti tudi
najboljši odvetnik,saj je zavarovanec preminil.
Če želite,lahko najdem točen odgovor,samo dajte mi kakšen dan,velja?
Lepo vas pozdravljam,Bruno
Zav.Triglav izplača zavarovalno vsoto za smrt,če je zavarovanje v veljavi najmanj dve leti.
Lepo vas pozdravljam, Bruno
Ali res ne obstaja nobena možnost, da dobim odškodnino iz nezgodnega zavarovanje, če je mož mrtev. Na polici je navedena tudi nezgodna smrt. Kaj je za zavarovalnice bolj pomembno policijsko poročilo ali zdravniško poročilo, ali pa se zavarovalnica opre na tisti dokument, ki je zanjo ugoden. Slednje bo verjetno držalo, a ne. Se po vaše res ne splača pravdat z zavarovalnico.
Za odgovor se zahvaljujem in želim lep dan! l
lena
Spoštovani!
Za nasvet sem vprašal mojega odvetnika.Če se dokaže,da je bila smrt vašega moža posledica nezgode,ste upravičeni do vsega tistega
kar je navedeno v zavarovalnih policah last vašega pokojnega moža.Problem pa nastane,če nezgode ne moremo dokazati.Popolnoma drugače pa bi bilo,če bi se to zgodilo na železniškem prehodu,kjer dnevno prečka progo več ljudi.
Zato bo nezgodo zelo težko,ali skoraj nemogoče dokazati,saj je pokojnikzavestno hodil v smeri ali proti smeri vožnje vlaka.
Poskusite vprašati za mnenje še koga.
Toliko z moje strani,žal mi je, da vam v vašem primeru ne morem pomagati,in srečno!
Lepo vas pozdravljam, Bruno
ped kratkim se je moj tast ustreli naredil je samo mor
pa me zanima če je možno kaj dobiti odškodnine zavarovanje pa je bil prek firme slo. železnice ki imajo zavarovalnico triglav pa so nam tam rekli da v primeru samomora ne dobi nič
mene pa me zanimle če je to res ali kaj prekrivajo
prosim za odgovor
Lahko napišete,kakšne vrste zavarovanje je sklenjeno na Slo-železnicah?
Lep pozdrav,Bruno