Spoštovani
Jaz sem pa pred dobrim letom imel nesrečo v gozdu in od zavarovalnice sem sedaj dobil opis poškodbe ki pa je 49,50% in me zanima, če ste že imeli tak primer in me zanima, kje lahko vidim, če so me prav ocenili saj sam izgubil eno oko in v sapniku so mi skupaj otale glasilke in imam za dihanje samo 2 mm prostora in imam kar težave z dihanjem pri hoji sploh pa če je v klanec.tudi v glavi s spominom in mišlenjem ni več tako kot je bilo pred nesrečo.
Zanima me ali se je že kdo pritožil in kam se je po dobljeni odločbi.
Pozdravljeni!
Invalidnost po nezgodi se določi na podlagi prejete medicinske dokumentacije ali osebnega pregleda pri zdravniku cenzorju skladno s Tabelo invalidnosti. Ta je skupaj s splošnimi pogoji sestavni del zavarovalne pogodbe. Stopnja invalidnosti se v skladu s splošnimi pogoji določi po končanem zdravljenju, ko se posledice poškodb ustalijo. To pomeni takrat, ko po zdravniški presoji ni mogoče pričakovati, da bi se stanje izboljšalo ali poslabšalo. Če to stanje ne nastopi niti po treh letih po nezgodi, se kot končno vzame stanje po poteku tega roka in po njem določi stopnja invalidnosti.
Pripominjamo, da se subjektivne težave v smislu zmanjšanja motorične mišične moči, bolečin in oteklin na mestu poškodbe pri določanju odstotka trajne izgube splošne delovne sposobnosti ne upoštevajo. Prav tako na določanje stopnje invalidnosti ne vplivajo individualne sposobnosti, socialni položaj ali delovno področje (profesionalna sposobnost).
Predlagamo, da se najprej obrnete na referenta, ki je obravnaval vaš zavarovalni primer. Ta najbolje ve, katere možnosti glede nestrinjanja z oceno invalidnosti ste že izkoristili in katere so vam še na voljo. Načeloma pa je vaša prva možnost (v kolikor je še niste izkoristili), da podate pritožbo na odločitev zavarovalnice. Pritožbena komisija potem primer še enkrat pregleda in poda končno oceno. V primeru, da se tudi po pritožbi z dokončno oceno komisije ne strinjate, vam preostane edino še možnost tožbe preko pristojnega sodišča.
Lep pozdrav,
Služba za nezgodna zavarovanja