13.4.2012 sem imela prometno nezgodo. Odpeljali so me v bolnišnico, kjer so opravili slikanje levega stopala, povedali da imam udarnino na stopalu( 5 stopalnica ) in me poslali brez mavca, longete ali biločesa domov. Tri dni kasneje sem odšla na pregled k osebni zdravnici, ker nisem mogla stopiti na nogo, niti je premikati ( 3 dni kasneje bi se noga že morala izboljšati ter oteklina počasi izginjati ). Zdravnica mi je nogo na silo razmigovala, zapisala v kartoteko da si je ne smem povijati, da imam popolnoma hladno in brez prekrvavitve ter da ne smem otekline hladiti z ledom ( predpisala mi je nek hladilni gel ) in mi rekla da moram stopati na nogo, češ da bo že minilo in da to ni nič. En teden kasneje sem prišla na ponovni pregled k njej, stopalo je bilo vedno močneje otečeno, še vedno ga nisem mogla premikati, niti ga obremeniti. Rekla je da če vztrajam da me boli, naj pa grem še na eno slikanje. Napisala mi je napotnico ( redno- zaradi česar sem v bolnici čakala 10 dni preden so me sploh vzeli oziroma naročili ). Ko sem odšla na ponovno slikanje, so ugotovili, da imam stopalo zlomljeno ( 5. stopalnica ). Dobila sem hodilni mavec. Naslednji dan sem ponoči odšla na urgenco, ker so mi prsti na nogi močno zatekali. Zjutraj sem odšla k osebni zdravnici, ki mi stopala ni niti pogledala, niti vprašala kak je z prsti- v kartoteko je celo zapisala, da imam na nogi longeto ( ne mavca ). Sedaj sem še vedno v bolniškem staležu, zaenkrat ga imam podaljšanega do 26.6. Predpisano imam tudi fizioterapijo.
Zanima me, ali lahko v mojem primeru prijavim “malomarno zdravljenje” ali “zdravniško napako ” ( to seveda leti na osebno zdravnico ). Sama se sicer ne spoznam na to, ampak če ima nekdo udarnino, bi naj oteklina izginila po nekaj dneh in ne morem verjet da zdravnica 14 dni ni napravila popolnoma nič, celo naročila mi je da moram hoditi, razmigovati itd…. Nato pa je še zapisala da imam longeto- kar jasno kaže da ni noge niti pogledala, čeprav sem prejšno večer bila na urgenci zaradi tega, niti ni prebrala poškodbenih listov.
Naj še omenim da bom podala vlogo iz zavarovanja AOplus ter da sem imela še nekaj drugih poškodb.
Če ste bili krivi nesreče boste odškodnino iz ao+ lahko uveljavljali.Glede tožbe za strokovno napako zdravnika pa vam ne morem napisati,mogoče le to,da postopek sprožite,ali pa ne.Tu pa boste potrebovali pravno pomoć.
Lepo pozdravljena,Bruno