Pred nekaj dnevi sem imel prometno nesrečo, nalet od zadaj.
Ker seveda ni bila moja krivda ( na kraju je bila tudi policija ), seveda pričakujem, da mi bo zavarovalnica od tiste osebe, ki se mi je zaletela v avto, povrnila stroške popravila.
Vendar sem izvedel, da bo zavarovalnica ( Triglav ), povrnila le stroške do 128,000 Sit, češ, da moj avto ni vreden več, kot toliko.
Mogoče res avto ni vreden več (letnik 1991), vendar vseeno hočem, da se avto popravi.
Avtomehanik pa je rekel, da bi skoraj toliko stalo le delo, kje pa je še materijal……
Zanima me, ali res ni nobene možnosti, da zavarovalnica povrne vse potrebne stroške ?
Ali to pomeni, da bom moral, če hočem imeti popravljen avto, stroške popravila kriti sam, čeprav nisem bil čisto nič kriv za p. nesrečo ????????
To je mafija. Te zavarovalnice bi samo pobirale denar……….
Predvidevam, da vam je zavarovalnica obračunala škodo na osnovi totalke. To pomeni, da vam je cenilec ocenil, da stroški popravila presegajo dejansko vrednost vozila skupaj z rešenimi deli.
Žal je pri vozilih starejšega letnika tako, da že majhna poškodba včasih pomeni totalko.
Tako bi vam obračunali na vseh zavarovalnicah.
Če izračunate , bi morala odškodnina, ki jo boste od zavarovalnice dobili + rešeni deli ( nekaj od vozila je zagotovo še dobrega) skupaj znašati toliko kot je bilo vaše vozilo vredno pred nesrečo.
Lep pozdrav.
Tanja R.